Благоевградски мечки подлудиха айтоския зоопарк

Благоевградските мечки създават проблеми на айтоския зоопарк, предава „Фокус”, като цитира директорът на институцията Росица Златева. „Не можем да ги научим да влизат в санитарните помещения, за да изчистим воалиерите. Срещаме известно затруднение с тях, но те са временно при нас, само за 2 месеца.

Дано до тогава да се научат да влизат”, пожела си Златева. Тя обяснява, че едната от мечките влиза свободно, но другата категорично отказва. Влиза до средата и бърза да излезе навън. Гледачите в зоопарка се опитват да ги прилъжат с храна и лакомства. Специално за тях се приготвят варени яйца, предлагат им се също риба и мармалад. Идеята е сутрин като огладнеят, да ги примамят в санитарното помещение с вкусотиите, които са им подготвени. За сега обаче този подход не дава резултат.

Припомняме, че двете мечки, които са майка и син, са преместени от благоевградския зоопарк. Там техните клетки се ремонтират и се наложи да бъдат транспортирани в Айтос. За целта те бяха упоени и пренесени в новия си дом. Четирите мечки в айтоския зоопарк, пък се наложи да съжителстват в една и съща клетка. Въпреки, че размерите са достатъчни за всички, те също се чувстват некомфортно от ситуацията и свикват с новите условия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони