Фенът, който рани полицайката: Много съжалявам!

Нинова: Високата заплата на депутатите не попречи на „Суджукгейт“ и „Хасовогейт“ Възнагражденията не се дават, за да не се краде, допълни лидерът на БСП

“Фейсбук” отчита значителен ръст в поставените под предупреждение или премахнати публикации с екстремистко съдържание

Движението в тунел “Ечемишка” на “Хемус” ще бъде двупосочно в тръбата за Варна днес

Комисия в американския Сенат одобри номинацията на Майк Помпео за държавен секретар

Страните от Г-7 може да въведат нови санкции срещу Русия заради ситуацията в Донбас

Над 85 държави и организации ще участват във втората конференция “В подкрепа на бъдещето на Сирия” в Брюксел

МВнР: Няма данни за пострадали българи при инцидента в Торонто

Макрон пристигна на тридневно посещение в САЩ

Шофьорът на вана, който уби 10 души в Торонто, е участвал в програма за хора със специални нужди

Обсъждат балканските проекти в Букурещ Премиерът ще участва и в среща на ПСЮИЕ в Словения

Приеха Джордж Буш-старши в болница заради инфекция

18 души загинаха при пожар в караоке бар в Китай

Военен самолет се разби в Тунис, загинали са двама души

Задържаха заподозрения водач на вана, който уби 10 души в Торонто

Експерт: Бруцелозата има продължителен инкубационен период

Бруцелозата има продължителен инкубационен период. Възможно е хора, които са показали отрицателен резултат, всъщност да са заразени и до 1 месец да дадат положителен резултат. Това каза за Агенция „Фокус” проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести, във връзка с потвърдените положителни проби за наличие на болестта бруцелоза на още двама души в община Рила.

„Диагнозата на пациентите се доказва чрез серологични методи. Доказват се антитела, които са произведени от човешкия организъм срещу микроба на бруцелата. За това време трябва да се е развило заболяването”, посочи проф. Кантарджиев. По думите му, хора, които нямат проявен нито един от симптомите на заболяването, дори и да са заразени, могат да дадат отрицателни проби за наличие на болестта.

„Който е пил термично необработено мляко или е ял сирене, произведено от такова мляко, ако е дал отрицателен резултат, но след време вдигне висока температура, трябва задължително да се изследва отново. В момента това е много важно да се знае от хората, защото е в интерес на здравето им”, коментира още проф. Кантарджиев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.