Австриец по слипове вилня в Спешното

Австриец по слипове окървави Спешното отделение на бургаската болница. 22 годишният мъж бил сърбин, с австрийско гражданство, "тюлен" в армията. У нас бил на почивка, заедно с брат си. Късно през нощта линейка от Слънчев бряг докарала двамата мъже в отделението.

"Сащисахме се, защото и двамата бяха по...слипове", разказа пред "Труд"  медицинската сестра Таня Иванова, която е била на дежурство. "Тюленът" бил огромен мъж, целият кървял. Брат му разказал на докторите, че някой ги нападнал и те хукнали да бягат. Пострадалият, в бързината, минал през стъклена врата и така получил четири порезни рани по тялото. "Брат му си говореше с нас, а раненият мълчеше. В един момент започна да блъска доктора, стажантите и сестрите и да ни псува на английски, изтръгна абокатите и хукна нанякъде", разказа медицинската сестра.

Разхвърчала се кръв, лекари и сестри хукнали да озаптяват болния. Пристигнали трима бодигарда охраняващи болницата и двама полицаи. Целият отбор успял след половинчасова борба да събори "тюлена" по корем на едно от леглата в отделението. Щракнали белезници около китките му, за да го озаптят. Така е бил превързан, а след това, с белезниците, бил качен в едно от хирургичните отделения, каза д- р Иван Събев, заместник началник на Спешното.

Заплахите срещу бургаските спешни медици са ежедневие, оплакаха се от отделението. Непрекъснато пристигали пияни и дрогирани чужденци и нашенци и се държали агресивно. Рускиня на средна възраст пък била направо абонирана за тях. Тя редовно се напивала и колабирала. Вместо да им благодари, като я изписвали, започвала неспирно да ругае.

Как мислите, да не е лесно да се бори човек с "тюлен"?, коментираха бургаските медици. Те разказаха и за друг не по малко потресаващ случай. Пиян англичанин се изпуснал в гащите и нямало с какво да се прибере. дали му пристилка, но тъй като тя не прикривала съвсем голотията му, нито едно такси не искало да го вземе обратно до курорта Слънчев бряг. Такситата идвали, виждали за какво става въпрос и си отивали обратно. Наложило се от болницата да му окажат съдействие за да го откара някой в хотела му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони