НАП-Пловдив продава рубини, сапфири, диаманти и 21 тона скумрия

Невероятно разнообразие от конфискувани стоки предлага НАП-Пловдив, където стягат търгове за разпродажба на рубини, сапфири, диаманти, златни накити, 35 кг сребро и 21 тона замразена скумрия, внос от Холандия. Рибата е ловена в студените и чисти води на Атлантически океан и според експерти се отличава с висока масленост.

Стоката беше спряна преди дни от звеното за фискален контрол към НАП Пловдив заради съмнения, че няма да бъдат платени дължимите данъци след реализацията й на пазара у нас. Агенцията по безопасност на храните потвърди годността й и от 5 август (сряда) желаещите да закупят скумрията могат да участват в процедурата по пряко договаряне. Тя дава възможност за продажба в много кратки срокове и на изключително атрактивни за клиентите цени, съобщиха от териториалната дирекция на приходната агенция под тепетата.

НАП-Пловдив предлага и богато разнообразие от златни накити, рубини и сапфири - общо 10 894 броя, и сребро във вид на пластини и отливки. Изделията са конфискувани от митничарите на ГКПП-Капитан Андреево. До 31 август трябва да приключи оценката на 10 броя диаманти и 35 кг сребро, конфискувани в полза на държавата при осуетен опит за контрабанда през ГКПП-Капитан Андреево.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони