Скандинавски стил и качество от KAHRS

Популярната в интериорните среди верига за подови настилки “Паркетен стил”, която през 2014-а г. спечели първа награда на международния конкурс EGGER Inovative на изложението “Домотекс” в Хановер – Германия, представи новата колекция Småland на скандинавските паркети Kährs.

Специално за събитието, което се проведе по време на Design Academy 2015, организирано през юли във Велико Търново от Асоциация на интериорните дизайнери в България, от Швеция пристигна Йохан Никвист – бранд стратеджи мениджър на Kährs Group, личност с повече от 15 години опит в областта на подовите настилки. Пред широката аудитория от млади и утвърдени дизайнери и архитекти той представи марката и нейните иновативни решения. Присъстващите имаха възможността да се запознаят и с най-новите тенденции в областта на подовите настилки. През последните години тенденцията за избор на по-рустикални елементи е все по-силно изявена и затова нараства нуждата от употреба на естествени финиш покрития. Именно по тази причина най-голям интерес предизвика новата колекция Småland, която е с повърхностно обработен слой от ленено масло и подчертани рустикални мотиви. Този тип финиш покритие е напълно безвредно и екологично съобразено, тъй като при неговото изсушаване не се използват стандартните методи за фабрично полагане на покритие чрез UV лъчение.

Зад тези успехи и новости стоят специалисти от Kährs, които черпят опит от над 150-годишната история на шведския производител. Интересен е фактът, че марката Kährs е създател на първите многослойни подови настилки, първите фабрично лакирани паркети, първата клик система върху естествена дървесина, първия професионален спортен дървен под и е първият производител на паркет, произведен изцяло без употреба на разтворители.

Ексклузивен представител на Kährs за България е верига магазини “Паркетен стил”, в които може да се открие голямо разнообразие подови настилки и консумативи за тях. Специалистите на “Паркетен стил” ще ви консултират професионално в избора и ще ви предложат качествено изпълнение на всички последващи монтажни дейности. За изпълнението на своя интериорен проект “Вива Лас Вегас” през тази година “Паркетен стил” е номиниран за наградата “Интериор на годината” на “Наш дом”. Повече информация може да получите в представителните шоуруми на “Паркетен стил” или на www.parketenstil.com.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции