Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Цветанов: България е надежден партньор в НАТО

Като част от Евроатлантическия пакт България успя да изгради авторитет и да стане надежден партньор на евроатлантическите държави. Това каза пред “Фокус“ председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след участието му в Шестата трансатлантическа конференция на „мозъчни тръстове“ във Вашингтон. Според Цветанов е изключително важно, че България участва в НАТО със съответните ангажименти, като по този начин гарантира и колективната, и собствената си сигурност.

„България е част от всички регионални или европейски форуми и организации, които съществуват за борба срещу тежката организирана престъпност и за ефективното противодействие на подобни заплахи, както в организирана престъпност, но така също и заплахите от тероризъм. Точно затова през последните години успяхме както с „Европол“, със съответните държави от Европейския съюз на двустранна основа, но и със стратегическия партньор САЩ, действително да засилим това сътрудничество и да противодействаме на евентуалните заплахи в региона от засилващата се имиграционна вълна към страната ни и на конфликтите, които в момента продължават на територията на Сирия и в региона като цяло“, каза депутатът от ГЕРБ.

Цветан Цветанов коментира и европейската отбрана като водеща за ЕС тема. Според него ситуацията, при която някои държави допринасят за създаването на предпоставки за заплахи за европейската сигурност, води до призивите за увеличение на разходите за отбрана до достигането на 2% от брутния вътрешен продукт на страната. „България трябва да има боеспособна военна сигурност и това може да стане само и единствено, когато страната е в интегритет с всички развити европейски държави и като страна-членка в НАТО е пълноправен съюзник в този блок“, каза още Цветан Цветанов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете