Ето кой е заподозреният за атентата в Страсбург Посещавал е радикални ислямистки кръгове

Стрелецът в Страсбург е трябвало да бъде задържан тази сутрин

На 12 декември 2018 да почерпят

Френската прокуратура започва разследване за тероризъм в Страсбург

Още един загинал след стрелбата в Страсбург 7 са тежко ранените, 4 - леко пострадалите

Стрелецът в Страсбург още не е заловен Официална информация от местните власти: ранените са 10

Ваня Стамболова успя, класира се за финала на „Фермата“

Престрелка в близост до коледния базар в Страсбург, има един загинал и трима ранени (ВИДЕО)

Меркел: „Няма възможности“ за промяна на споразумението за Брекзит

Битка за 15 млрд. евро стои зад атаката срещу строителите 1000 машини ще бъдат паркирани на “Цариградско шосе” в София без да пречат на гражданите

Сериозна чистка в „Локо“ (София)

Съдбата на Правителствена решават депутатите Дългът от 33 млн. лв. е от неизплатена надлимитна дейност на болницата

От „Надежда“ в Сливен искат свои съветници, узаконяване на къщите и мечтаят за среща с вътрешния министър

Възрастна жена пропадна в шахта в Пловдив

Будапеща плаши с още антимигрантски кампании

БЕХ раздал 2,1 млрд. лева кредити на дъщерни фирми

Българският енергиен холдинг (БЕХ) е кредитирал с 2,1 млрд. лева дъщерните си компании и „Топлофикация София“, показва отчетът на дружеството за първите шест месеца на годината, публикуван вчера.

Това е с близо 200 млн. повече в сравнение с първото полугодие на м.г. Самите дружества все повече бавят плащанията си. Дъщерните фирми на БЕХ дължат 1,6 млрд. лева на своята компания майка. 1,53 млн. лева са под формата на кредити, 59 млн. лева са неизплатени дивиденти и 1,18 млн. лева – за консултантски услуги.

Отделно „Топлофикация София“ дължи на енергийния холдинг 479 млн. лева.
В същото време БЕХ има да връща близо 1 млрд. лева облигационен заем, който предостави на НЕК. Самата НЕК не публикува вчера своя отчет за полугодието.

Само в първите шест месеца на годината БЕХ е поела нов дълг на „Топлофикация София“ към „Булгаргаз“ от 78,5 млн. лева. Отделно дружеството е отпуснало и 35 млн. лева на дъщерните си „Мини Марица изток“ и ТЕЦ „Марица изток 2“, тъй като шестмесечието е било „изключително трудно“ за тях.

Според отчета на държавния ТЕЦ компанията няма добра преспектива заради изключването й от регулирания пазар на ток. От централата изтъкват, че не могат да реализират производството си както на свободен пазар, така и при търговете за студен резерв на електроенергия. Заради липса на средства тецът е учредил залог в полза на БЕХ върху оборудване на стойност 144,5 млн. лв.

Най-печелившите дружества в групата на БЕХ и тази година остават АЕЦ „Козлодуй“ и „Булгартрансгаз“. Компаниите завършват полугодието на печалба от съответно 67,3 млн. лв. и 54,2 млн. лв.

Отделно дружествата са изплатили и близо 90 млн. лв. дивидент на БЕХ. Добрият резултат на ядрената централа идва от увеличен износ на ток, като той достига 50% от производството на АЕЦ.

Американските централи не плащат

Американските централи „КонтурГлобал Марица изток 3“ и „АES Гълъбово“, както и държавната ТЕЦ „Марица изток 2“ и свързаната с Христо Ковачки ТЕЦ „Брикел“ дължат стотици милиони за въглища на „Мини Марица изток“.

Американските централи дължат 245,5 млн. лв., от които 212,2 млн. лв. са просрочени. ТЕЦ „Марица изток 2“ виси с 41,6 млн. лв, от които 37,7 млн. са просрочени, ТЕЦ „Брикел“ – 50 млн. лв., като 48 млн. са просрочени.

„Булгаргаз“ губи 21 млн. лева заради КЕВР 

„Булгаргаз“ е на загуба от 34,4 млн. лв. през първите шест месеца от годината. Според отчета на компанията тя е загубила 21 млн. лв. само от по-ниската продажна цена на газа, определена от Комисията за енергийно и водно регулиране, от тази, по която е купувала горивото.

Вносът на природен газ от Русия е достигнал 95,4% от цялото потребление (за 2014 г. е 88,22%), става ясно от отчета. Местният добив е намалял до 3,51 на сто, при 4,6% година по-рано. Останалият обем до 100% е от хранилището в Чирен.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.