Предстоящи събития в страната за 5 август

Поморие.
Вицепрезидентът Маргарита Попова ще участва в честването на 250 годишнината на църквата „Св. Преображение Господне“ в Поморие и ще се включи в литийното шествие от храма до площада пред читалище „Просвета 1888”. По-късно вицепрезидентът ще открие празничен юбилеен спектакъл в читалището.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе редовното заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 13.00 часа в сградата на Министерския съвет ще се проведе заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС).

***
София.
От 10.00 часа в кв. „Модерно предградие” започва изграждането на нова детска градина в терен на ул. „Войводово“, срещу № 5 ще бъде направена първа копка на нова двуетажна сграда на Обединено детско заведение.

***
София.
От 10.30 часа в сградата на Министерството на образованието и науката, ще се проведе работна среща, на която ще бъде обсъдено въвеждането на терминални решения в системата на училищното образование в изпълнение на проекта за въвеждане на иновативни терминални решения в системата на училищното образование по Национална програма „ИКТ в училище".

***
София.
Родерик Мур ще заеме длъжността шарже д’афер в Посолството на САЩ в София. Предстои Белият дом да номинира кандидат за приемник на бившия посланик Марси Б. Рийс на поста посланик на САЩ в България.

***
Асеновград.
От 16.00 часа в двора на Дома за деца лишени от родителски грижи "Таню войвода"- кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов официално ще открие паметната плоча на „Войводата”.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в Зала 210 в сградата на Община Благоевград ще бъдат отворени ценовите оферти за изпълнение на открита процедура по реда ЗОП за избор на изпълнител на обществена поръчка с предмет: „Основен ремонт и нови строително-монтажни работи и други в двора на Казармата – проектиране и строително-монтажни работи”, открита с Решение №РП-16/27.05.2015 г. на Кмета на Община Благоевград.

***
Варна.
От 9.00 часа пред община Варна ще се проведе протест във връзка искането на собствениците на заведения да се промени наредбата за тротоарно право.

***
Варна.
От 19.30 часа Градски съвет на БСП – Варна организира „Среща на поколенията”.

***
Велико Търново.
От 09.30 часа в зала 302 на Община Велико Търново ще се проведе посещение на делегация от Червения кръст от Китай.

***
Велико Търново.
От 11.30 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на общинското ръководство на ПП "Движение България на гражданите" във връзка с актуални въпроси, свързани с местното самоуправление и местните избори.

***
Велико Търново.
От 16.00 часа в Изложбените зали "Рафаел Михайлов" ще бъде открита изложба на художници инвалиди, участвали в пленера "Душа, обагрена от небесната дъга".

***
Видин.
От 10.00 часа в залата на 5 ет. в сградата на Община Видин ще бъдат отворени офертите по обществена поръчка с предмет: "Избор на изпълнител за осигуряване, организиране и провеждане на концертна програма във връзка с провеждане на Видински панаир 2015 г., гр. Видин" .

***
Габрово.
От 11.30 ч. на 5 август 2015 г. в Музейния детски кът на АЕК „Етър”-Габрово ще бъдат отличени победителите в националния детски конкурс, посветен на 155 години от обявяването на Габрово за град.

***
Добрич.
От 19.00 ч. на пл. „Свобода“ ще се състои концерт на Ансамбъл „Етно плюс“ – Екатеринбург, Русия.

***
Дулово.
От 10.00 часа пред сградата на Държавно-ловно стопанство „Каракуз“ ще се проведе протестен митинг с искане за оставка на директора инж. Иван Гройчев.

***
Златоград.
От 11.30 часа Община Златоград организира заключителна пресконференция в рамките на проект „Разработване на Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Златоград”. Събитието ще се проведе в Заседателната зала на втория етаж в сградата на Общинска администрация Златоград.

***
Казанлък.
От 10.30 часа Сдружение „ Бъдеще за децата” и Ла Лече Лига организират среща на тема: „Предимството да кърмиш”.

***
Кюстендил.
От 20.00 часа на Арката на площад „Велбъжд” ще се състои концерт на градския духов оркестър.

***
Плевен.
От 14.30 часа вицепремиерът Меглена Кунева ще даде пресконференция в регионалния пресклуб на БТА в града. Вицепремиерът ще посети Плевен и Долни Дъбник.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА - Пловдив, пл."Централен" 1 ДСБ ще представи някои кандидатите си за кметове в Пловдивска област.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини