Орлин Анастасов с бляскав концерт в НДК

Световноизвестният оперен певец Орлин Анастасов, заедно с плеяда звезди, ще изнесе впечатляващ спектакъл в Националния дворец на културата (НДК). Събитието под надслов “Орлин Анастасов и приятели”, ще се състои на 18 декември (петък) от 19:00 ч. в Зала 1 и е част от програмата на 29-ото издание на "Новогодишен музикален фестивал”.

Пищният концерт включва арии, ансамбли и хорове из опери на Верди, Мусоргски и Чайковски, изпълнени от сопраното Таня Иванова, 31-годишния тенор от Грузия Михаил Шешаберидзе, който е лауреат на конкурса на фонд “Павароти" в Италия, баритонъта Венцеслав Анастасов и световноизвестния български бас Орлин Анастасов.

На сцената в Зала 1 на НДК ще музицират водещите световни певци със Софийската филхармония и Националния филхармоничен хор “Светослав Обретенов”, под диригентството на Мартин Пантелеев. По този начин ще се състои едно своеобразно възраждане на блясъка на оперната слава на България – един от акцентите на предстоящия Новогодишен музикален фестивал в Двореца.

Орлин Анастасов е певец, който не се нуждае от дълго представяне. Той може да се похвали с активна международна кариера, с изпълнения на водещи басови партии на най-големите световни сцени. Eдва 20-годишен, той дебютира в родния си град Русе като Краля на Египет в “Аида”. Първата си награда печели в конкурса “Опералия” през 1999 г., а по-късно същата година вече събира овации в Миланската “Ла Скала” като Дон Базилио в “Севилският бръснар” на Росини. Завръща се многократно на същата сцена като Тимур в “Турандот” (2004 г.), като Рамфис в “Аида” (2007 г.) и в главната роля на Атила от едноименната опера на Верди (2011 г.). Пее в постановки на Кралската опера “Ковънт Гардън” в Лондон, Метрополитен опера в Ню Йорк, Виенската държавна опера и много други големи оперни сцени по целия свят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл