ВМЗ назад с 1 млн. лева от двата взрива

Заради спирането на дейността на площадката в Иганово след двата взрива, ВМЗ Сопот са загубили над 1,1 млн. лева. Това става ясно от междинния анализ на дейността на предприятието за второто тримесечие на 2015 г. Въпреки тази загуба приходите на държавното дружество от продажба на боеприпаси през разглеждания период са се увеличили с 12,33% на годишна база до 37, 9 млн. лева.

Общият размер на задълженията на ВМЗ за месеците април, май и юни е 169,6 млн. лева. Това е увеличение от 21,9 млн. лева, спрямо края на 2014 г., дължащо се на ръста на търговските и данъчни задължения, се посочва още в доклада. Очаква се до края на годината предприятието да сключи договори за 26 млн. лева, като в момента се реализира продукция за 60 млн. лева.

За периода април-юни „Кинтекс“ е изнесло в Индия оръжие за 15,3 млн. лева и за Етиопия в размер на 175 хил. лева. Според междинния доклад на „Кинтекс“ до края на септември предстои да се изнесе въоръжение за сухопътните сили на Алжир за около 12 млн. лева.

Ръст на приходите от продажба на оръжие е отчетен и от НИТИ Казанлък. Според анализа на предприятието приходите за второто тримесечие са се повишили на годишна база с 20 хил. лева, достигайки 722 хил. лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес