Пийнала жена блъсна пешеходец на "зебра" в Русе

Пийнала русенка блъсна с лекия си автомобил "Фолксваген" пешеходец на "зебра", който по чудо се отърва само с натъртвания по тялото. Инцидентът е станал към 22 часа на ул. "Солун", съобщиха от полицията в крайдунавския град.

50-годишната шофьорка не пропуснала минувача на пешеходна пътека и колата й го повалила на асфалта. Той бил откаран веднага в местната болница, където след оказаната му медицинска помощ го пуснали да се възстановява от контузиите и шока вкъщи. Тестът с дрегер на място показал, че алкохолът в кръвта на водачката е "малко над допустимото". Случаят се разследва от започналото досъдебно производство.

Заради зачестилите случаи на пометени минувачи по пешеходни пътеки, от м.г. полицаи започнаха да дежурят в пикови часове по най-натоварените кръстовища. Временната мярка не даде резултат. Пресичащи хора се оплакват, че шофьорите на автомобили не спазват предимство на "зебра". Водачите пък ги обвиняват, че пресичат улиците безразборно.

За полугодието в Русенско са станали 835 автопроизшествия. При 191 от тях са убити 14 души, а 227 са ранени. Само в три случая са виновни пешеходци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони