Издирват със следово куче изчезналия ловец от Пловдив

Следово куче е включено в издирването на изчезналия вдън земя ловец Петър Желязков от Пловдив.

55-годишният мъж мистериозно се изпари в Красновския Балкан. Той е бил в събота на разпивка с ловната дружинка на хисарското село Красново, изпокарал се с някои от компанията и към 18 часа си тръгнал. Оттогава няма ни следа от него.

Вчера и днес в издирването освен ловците, полицията и горски от Хисар и Пловдив по следите на Желязков е и специално обучено куче. Местни хора, присъствали на мохабета, са обходили наново местността Габровица с кучето, преровени са всички дерета и места, където евентуално мъжът може да се е спънал, да е счупил крак, да е паднал и да лежи в безпомощно състояние.

Отчаяние и огромна тревога са се настанили в съпругата на Петър - Анка, и в децата им. Всички са в Красново, откъдето е родом съпругата, и чакат развитие. Молят се да не се е случило най-лошото. В селото обаче коментират, че не е възможно Желязков да е жив и досега да не даде признаци на живот. „Колко дни вече всички викат, обикалят, крещят, надуват свирки, щеше да ги чуе”, коментираха пред БЛИЦ местни хора.

Изчезналият работи като охранител в Пловдив, той е висок 175 см, с нормално телосложение, има татуировка в областта на едното рамо на тигър или леопард. Призовават се хората, които имат информация за местонахождението му, да се обадят в Районното управление на МВР-Хисар на тел. 0337 62020. Анонимността им е гарантирана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини