Връчват чрез нотариус предизвестие за отстраняване на проф. Величко Адамов

Временното ръководство на Стопанската академия „Д.А.Ценов“ в Свищов връчва чрез нотариус предизвестие за освобождаване от длъжност на бившия ректор проф.Величко Адамов. До крайните мерки да се търси нотариална заверка на документа се стигнало след като от администрацията на учебното заведение не успявали да открият ексректора, за да му дадат предизвестието. Той упорито не отговарял на телефонните повиквания от канцелариите на академията. Изпращани били служители да го търсят на адреса му в Свищов, но в дома му нямало никой.

„Проф.Адамов беше в отпуска до 31 юли и на 1 август трябваше да се яви на работа. Вече пети ден обаче не е стъпвал в учебното заведение“, обясниха от настоящото ръководство на свищовския ВУЗ.

Репортер на „Труд“ откри проф.Адамов , който заяви, че не знае кой и защо го търси. „В отпуска съм до 25 август. Не отговарям по телефона на непознати номера. Разбрах обаче, че се подготвя поголовно пенсиониране на 12 професори. Това е недопустимо“, коментира проф.Адамов.

Той се закани, че след като му изтече отпуската, ще завежда трудово-правни дела.

„Предизвестия са връчени на дузина преподаватели, които са на пенсионна възраст. Едновременно с това подготвяме и структурирането и провеждането на Общо събрание през есента за избор на нов ректор на академията“, потвърдиха от екипа на служебния ректор проф.Иван Върбанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини