Унищожиха над 25 млн. контрабандни цигари и над 1,5 тона тютюн

МВнР: Към момента няма данни за пострадали българи при жп катастрофата в Турция

Президентът Радев: Има сериозни проблеми в изборния процес

Страсбургският терорист отмъщавал за „падналите в Сирия ислямски братя“

Жертвите на влаковата катастрофа в Турция станаха 9, включително трима машинисти

Гръцките земеделци загряват тракторите за Коледа

Продажбата на електронни винетки започва от понеделник

Заловиха ученичка, надраскала колата на учителка с обиди Изписала с пирон „боклук“ и „френга“

Александър Ваклин: Изтеклите разговори отразяват случилото се през април

73-годишен санданчанин преряза вените си,бил болен от рак

Бившият гл. счетоводител на Баневи в „Полимери”: Пари за заплати на работниците не са отивали за лични нужди на семейството

Две убийства за една нощ в Атина

Ирландският посланик Майкъл Форбс посети Банско

Николай Банев: Разследването е като селска вечеринка Невъзможно било в международна банка да бъдат вкарани изпрани 600 млн. евро

Прокуратурата обвини шест длъжностни лица от АПИ за катастрофата при тунел „Ечемишка“, при която загина жена

Връчват чрез нотариус предизвестие за отстраняване на проф. Величко Адамов

Временното ръководство на Стопанската академия „Д.А.Ценов“ в Свищов връчва чрез нотариус предизвестие за освобождаване от длъжност на бившия ректор проф.Величко Адамов. До крайните мерки да се търси нотариална заверка на документа се стигнало след като от администрацията на учебното заведение не успявали да открият ексректора, за да му дадат предизвестието. Той упорито не отговарял на телефонните повиквания от канцелариите на академията. Изпращани били служители да го търсят на адреса му в Свищов, но в дома му нямало никой.

„Проф.Адамов беше в отпуска до 31 юли и на 1 август трябваше да се яви на работа. Вече пети ден обаче не е стъпвал в учебното заведение“, обясниха от настоящото ръководство на свищовския ВУЗ.

Репортер на „Труд“ откри проф.Адамов , който заяви, че не знае кой и защо го търси. „В отпуска съм до 25 август. Не отговарям по телефона на непознати номера. Разбрах обаче, че се подготвя поголовно пенсиониране на 12 професори. Това е недопустимо“, коментира проф.Адамов.

Той се закани, че след като му изтече отпуската, ще завежда трудово-правни дела.

„Предизвестия са връчени на дузина преподаватели, които са на пенсионна възраст. Едновременно с това подготвяме и структурирането и провеждането на Общо събрание през есента за избор на нов ректор на академията“, потвърдиха от екипа на служебния ректор проф.Иван Върбанов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.