Неизвестни обраха камион с компютърни компоненти

Емил Караниколов: 150 са язовирите в страната, които са в по-тежко състояние

Може да ви преместят на друго работно място, ако имате ТЕЛК

5-годишно момче е блъснато от кола в Търговище

Отмениха забраната за ползване на водата в село Владимирово

Ще обсъждат в Стара Загора мерки срещу агресията в училище

Ученици танцуват в междучасие за здраве

Арестуваха турчин, опитал да подкупи полицаи в Харманли

Полицията в Румъния разследва “подозрителната” смърт на местен журналист

Кристиан Вигенин: Не съм чул премиерът ни да е поздравил Владимир Путин за преизбирането му

Фотографска изложба представя красотата на Велико Търново през всички сезони

Хакери манипулирали игрални автомати в цялата страна Четирима души са задържани

Палестинският президент Махмуд Абас нарече американския посланик в Израел „кучи син“

Задържаха Саркози, ще го разпитват за изборни нарушения

Цветан Цветанов: Темата сигурност не трябва да има политически оттенък

Бизнесът отхвърля задължението за информиране на служителите за отпуските

Бизнесът категорично възрази срещу задължението работодателите всяка година да информират работниците и служителите за дните отпуск, които те могат да ползват през календарната година. Мнението обобщи председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов:

Сега вместо един график, сложен някъде, достъпен за всички, това означава сто работници, сто писма на сто листа. Всеки да го прочете и да е сигурен. В една организация като Палатата “Личен състав” да отиде при всеки, да го прочете, да се подпише, защото трябва да бъде писмено. Това е нещо, което за нас е неприсъща работа на работодателя. Той трябва да мисли за други неща.

В рамките на Националния съвет за тристранно сътрудничество, където се разглеждат промените в наредбата за отпуските и почивното време, от КТ “Подкрепа” искат при извънреден труд да бъдат информирани синдикатите във фирмата. След последната редакция на Кодекса на труда отпадна задължението за удължаването на работния ден да се уведомява Главната инспекция по труда. Президентът на синдиката Димитър Манолов обясни:

Става много ясно по какъв именно ред работодателят трябва да уведомява своите работници, че те трябва да полагат извънреден и ненормиран труд. Предлага се и някаква формула, която сме установили от практиката, че е абсолютно неработеща. Залепването на заповед на някакво място, което практически никога не се случва. Ние бихме предложили за полагане на извънреден и ненормиран труд да бъдат уведомявани синдикалните организации, ако има такива, или представители на работещите и служителите, така че да има достатъчно яснота, да се знае какво става, а не работното време да се удължава на коляно.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.