86-годишен дал отпор на рецидивист, опитал да го ограби в дома му 56-годишният нападател не успял да измъкне портмоне с 680 лв.

Тойота блъсна дете на зебра, то се спаси като по чудо

Разследват палеж на кола в Разград Има версия, че колата е подпалена за отмъщение

Пуснаха под домашен арест Десислава Иванчева и Биляна Петрова

БСП иска преизчисляване на пенсиите

Каракачанов: Пактът за миграция на ООН ми намирисва на документ, който подготвя глобалното преселение на народите

Задържаните за убийството на мъж във влак край Вакарел са брат и сестра Вероятната причина за инцидента е отправена забележка към извършителите

Парламентът прие промените в Закона за чистотата на атмосферния въздух

Борисов: Българското участие в проекта за изграждане на терминал за втечнен природен газ край Александруполис е стратегически важно

Цветанов се извини за думи на депутат от НФСБ

Американското правосъдие тайно е повдигнало обвинение срещу Асандж

Борисов в Гърция: ЖП връзката Солун-Русе ще допринесе за икономическия подем на региона

Йордан Цонев: В поправките в Закона за вероизповеданията направихме всички възможни отстъпки

КОНПИ отнема над 30 хил. лв. от бивш управител на общинско дружество в Бургас, сключвал договори със съпругата си

Антон Антонов, АПИ: Потребителите ще могат онлайн да закупуват електронна винетка

Бизнесът отхвърля задължението за информиране на служителите за отпуските

Бизнесът категорично възрази срещу задължението работодателите всяка година да информират работниците и служителите за дните отпуск, които те могат да ползват през календарната година. Мнението обобщи председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов:

Сега вместо един график, сложен някъде, достъпен за всички, това означава сто работници, сто писма на сто листа. Всеки да го прочете и да е сигурен. В една организация като Палатата „Личен състав“ да отиде при всеки, да го прочете, да се подпише, защото трябва да бъде писмено. Това е нещо, което за нас е неприсъща работа на работодателя. Той трябва да мисли за други неща.

В рамките на Националния съвет за тристранно сътрудничество, където се разглеждат промените в наредбата за отпуските и почивното време, от КТ „Подкрепа“ искат при извънреден труд да бъдат информирани синдикатите във фирмата. След последната редакция на Кодекса на труда отпадна задължението за удължаването на работния ден да се уведомява Главната инспекция по труда. Президентът на синдиката Димитър Манолов обясни:

Става много ясно по какъв именно ред работодателят трябва да уведомява своите работници, че те трябва да полагат извънреден и ненормиран труд. Предлага се и някаква формула, която сме установили от практиката, че е абсолютно неработеща. Залепването на заповед на някакво място, което практически никога не се случва. Ние бихме предложили за полагане на извънреден и ненормиран труд да бъдат уведомявани синдикалните организации, ако има такива, или представители на работещите и служителите, така че да има достатъчно яснота, да се знае какво става, а не работното време да се удължава на коляно.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.