Слънчев и горещ четвъртък - температурите ще са между 32° и 37°

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна, близко до средното за месеца. През нощта ще бъде ясно, на места с временни увеличения на облачността. Вятърът временно ще отслабне, в много райони и стихне. Утре времето ще бъде предимно слънчево и отново горещо. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи Фокус.

Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд над Западна България, където на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в източната половина умерен, временно и силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 32° и 37°, в София - около 32°.

Над Черноморието ще бъде слънчево, но ветровито. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър и вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. Максималните температури ще варират между 28° - 32°. Температурата на морската вода е 25°-28°.

Над планините ще бъде предимно слънчево и топло. След обяд на места в масивите от Западна България ще превали и прегърми. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 19°.

През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, на отделни места по-значителна и по-мощна, възможни са изолирани краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб, в източните райони - умерен, от изток-североизток. В петък и събота температурите слабо ще се понижат и втория ден максималните ще са между 29° и 34°. От неделя отново бавно ще се повишават и ще са 30°-35°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето