ВСС прие оставката на Красимир Влахов

СГС даде ход на делото срещу Йоан Матев

Отиде си Георги Марков

Как един посланик застава зад истината Меглена Плугчиева оборва неверни публикации за България в “Нойе Цюрхер цайтунг”

Турски военни самолети са извършили 42 нарушения на гръцкото въздушно пространство

850 000 лева идват в Сливен за подкрепа на деца с увреждания и семействата им

Над 20 % от варненските ученици отиват в западни ВУЗ-ове Англия, Холандия и Дания са най-предпочитани дестинации

Оперираха Делио Роси

Варненци пак искат паметен знак на Пламен Горанов

Ръководителят на Районната прокуратура в Пазарджик Георги Кацаров е подал оставка

Елена Йончева ще съди Цветан Цветанов за клевета

Радев се срещна с представители на Съюза на офицерите от резерва

Родителите на убития в Борисовата градина Георги поискаха 400 хил. лв. обезщетение

Общинари ще улесняват пенсионери по селата за данъците

Фирма, ремонтирала общински обекти, на съд за укрити данъци

Изграждат крайградски зони за отдих и развлечения в Русе

Крайградски зони за отдих и развлечения на жителите на Русе ще бъдат изградени по проект, след като правителството прие решение за замяна на 2223 дка поземлени имоти в горски територии – частна държавна собственост, с 3866 поземлени имоти в горски територии – собственост на община Русе, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Терените, обект на замяната, се намират в землищата на селата Долно Абланово, Хотанца, Ново село и Николово и на град Русе. Замяната ще даде възможност на общината за създаване на благоприятни условия за разширяване на съществуващия зоопарк и превръщането му в атрактивна зона на града. Община Русе е собственик на гребната база на брега на езерото в лесопарк “Липник”.

Предвидено е създаване на комплекс за гребни спортове, за развитието на спортно майсторство. С други две решения кабинетът прехвърли безвъзмездно на общините Варна и Сунгурларе правото на собственост върху имоти – частна държавна собственост.

Теренът, който ще ползва община Варна, се намира на ул. “Албатрос” в кв. “Виница” и е с площ от 6126 кв. м. Местната администрация има намерение да изгради върху него спортна база, за чиято поддръжка и управление са предвидени средства от общината. Община Сунгурларе ще ползва терен с обща площ 898 кв. м в местността “Чатърлъка” край с. Славянци.

Теренът ще бъде ползван за изграждане на общинския път Скала – Славянци. Необходимостта от него е във връзка с реализацията на проект за подобряване състоянието на общинските пътища, който цели осигуряването на устойчива среда в общината, по-високо качество на живот и нови възможности за интегрираното й развитие, чрез подобряване на пътната инфраструктура.

Правителството даде съгласие за учредяване безвъзмездно право на ползване на имот – частна държавна собственост, от фондация “Бетел – България”. Имотът, включва 16 сгради с обща застроена площ от 2611 кв. м в столичния квартал. “Челопечене”. Фондацията ще използва терена за изграждане на Защитено жилище за мъже в социална изолация и проблеми със зависимости и бездомни.

Всички решения на Министерски съвет от днес вижте ТУК

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.