Над 500 души са загинали при бомбардировките в Източна Гута за седмица

Загинал и седем пострадали в катастрофа край Сливен

Владимир Малинов е новият изп. директор на “Булгартрансгаз”

Борисов възложи пълна проверка на сделката за ЧЕЗ и на купувача

Красимир Вълчев: Не е желателно закриването на още училища

Българският лекарски съюз ще подпише националния рамков договор с НЗОК за 2018 г.

“Дунав” с втора поредна победа

Министър Ангелкова: Русия, Китай и далечните пазари са много важни за българския туризъм

В Банско арестуваха 6 лица за проституция и дрога

БСП готви концепция за партийна телевизия

Без почивка за бавния и напрегнат ЦСКА

Британец продаде марков чайник на 200 години за 650 000 евро

Атина към Анкара: Не сме Ирак или Сирия, можем да се защитим

Мария Захарова: Кокаинът в посолството в Аржентина няма общо с руските дипломати

Започна градеж на храм “Св.Райко Шуменски”

Кметът на Карлово разследван от прокуратурата за длъжностно престъпление (обзор)

Окръжна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство, по което е следвало на 30 юли и на 4 август т.г. да бъде предявено обвинение на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов за извършено от него длъжностно престъпление, съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Обвинението срещу него е свързано с извършено престъпление за периода от април 2013 г. до април 2014 г., през което време в качеството си на кмет на община Карлово не е положил достатъчно грижи за ръководене, управление и стопанисване на повереното му имущество – комплекса “Баня Голф енд Спа Резорт”. Това впоследствие е довело до разпиляване на имущество в размер на 22 849 лева, твърдят от прокуратурата.

Според разследването се касае за извършени финансови разплащания към три лица по оперативна програма “Околна среда 2007-2013 на Министерството на околната среда и водите. Магистратите установили, че трите лица, назначени в община Карлово, са били в близки отношения с кмета Кабаиванов, и никога не са посещавали работното си място и не са извършвали дейности, свързани с парите, които са получавали. Обвинението е квалифицирано като умишлена безстопанственост.

На 30 юли обвинението не е било предявено, тъй като на същия ден призованият Емил Кабаиванов е постъпил спешно в болница. При следващото призоваване на 4 август отново не е било предявено обвинение, а причината е ново постъпване на кмета д-р Кабаиванов в болнично заведение.

Следващото призоваване на кмета на Карлово Емил Кабаиванов за предявяване на обвинение е на 12 август 2015 г. За това са уведомени надлежно самият Кабаиванов и неговия адвокат. Разследването е в активна фаза, твърдят от прокуратурата.

“Труд” потърси за коментар на предявените му обвинения кмета на община Карлово и заместник-председател на Националния съвет на СДС д-р Емил Кабаиванов, но той не отговаряше на мобилния си телефон.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.