Момче уличи катаджии в лъжа и насилие

Полицията от Велико Търново започна проверка на катаджия, който скочил върху дете моторист в движение, за да го спре за проверка, а след това с колегата му излъгали за случилото се.

Скандалът гръмна, след като 14-годишният Борислав Иванов разказа, че пътното ченге се е хвърлило върху него и го съборило, а партньорът му дотичал и започнал да го рита. Случаят първоначално беше описан в полицейския бюлетин като героизъм на катаджията, който с риск за живота си спрял млад нарушител.

Инцидентът се разиграл около 22 ч на 30 юли. Борислав, който няма книжка, е карал без каска мотопед без номера и без документи, който си купил преди 2 дни. Момчето не отрича вината си за всички нарушения, но твърди, че по никакъв начин не е предизвикало полицейското насилие.

“Патрулката не се виждаше, защото беше спряна зад завоя. Изведнъж пред мен застана стоп-палка. Нямах време да реагирам, но рязко намалих скоростта и в този момент полицаят ми скочи на врата. Хвана ме за кръста и ме събори заедно с мотора”, разказва ученикът. Дотичал и вторият полицай, който ритал падналото дете.

“Това стана на само 20-30 метра от дома ми. Казах им, че искам да извикам родителите ми, но те ми сложиха белезници”, добавя Борислав. Пред очите му в управлението и двамата катаджии започнали да лъжат, че момчето блъснало с мотопеда си единия от тях. Карали го да пише това в показанията си.

За зла беда на измамниците с униформи на улицата в Дебелец имало камера, която заснела случката. На кадрите, излъчени от Нова тв, се вижда ясно, че момчето казва истината.

По случая търновската районна прокуратура образува дело, по което са иззети и записите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право