Люпко изчезна от Ловеч за 25 дни

„Литекс“ и Люпко Петрович се разделиха само след 25 дни заедно, като треньорът напуска по „лични и семейни дела, които трябва да решава“, както пише в официалното съобщение на клуба. Сърбинът изведе отбора до първо място в „А“ група с 2 победи и равенство, побеждавайки и шампиона „Лудогорец“ (2:0).

В изявлението на „Литекс“ се казва още:

„Сърдечно благодарим на Люпко, че откликна на поканата ни да се завърне при нас в труден момент. Той изпълни своята задача успешно и ни помогна да стартираме добре шампионата. Винаги ще е наш приятел, на когото ще разчитаме! Пожелаваме му успех.“

На 11 юли сърбинът застана на поста, заменяйки Красимир Балъков, който си тръгна след провала в евротурнирите и отпадането от латвийския „Йелгава“.

На мястото на европейския шампион с „Цървена звезда“ вероятно ще дойде румънецът Лауренциу Регекампф, пишат медиите в Букурещ. Бившият играч на „Литекс“ е само на 39 години, но вече има сериозна визитка като треньор. Регекампф спечели 2 титли със „Стяуа“ и вкара тима в групите на Шампионската лига, а в Лига Европа игра осминафинал.

Лауренциу е колоритна фигура и извън футбола - откри академия за млади таланти в Щатите, която кръсти на себе си. Всяко лято е там поне за 2 седмици.

За последно Регекампф бе в Саудитска Арабия, начело на „Ал Хилал“. Румънецът стигна финал в Азиатската Шампионска лига, но загуби в два мача от „Уестърн Сидни“ (Австралия). През февруари напусна, след като претърпя поражение и в още един финал - за Купата на принца.

Съпругата му Ана-Мария Продан е не по-малко популярна от него в Румъния. Ексцентричната и сексапилна дама е бивша собственичка на футболен клуб „Конкордия“, където назначи за треньор точно... мъжа си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ