Хамбург въвежда частична забрана за стари дизелови автомобили

Делото за арест на стрелеца от Свети Влас да се гледа отново

Добричлия осъди общината заради падане на леда

Интернет търговия е заплаха за защитените животни

Американска двойка осъди 30-годишния си син да се изнесе от дома им

Георги Вълев от “Килърите” не успя да осъди журналистка от Велико Търново Разходките на затворника от Ловеч до Велико Търново за заведените от него дела продължават за сметка на данъкоплатците

За първи път Пролетен базар на книгата ще е на открито

Николай Нанков: Има инвеститорски интерес от няколко чуждестранни фирми за Дунав мост 3

Започва мащабен ремонт на моста над жп линията в Стара Загора

Младоженци сключват брак на сватбена церемония в древноримски стил Над 220 реенактори от Италия, Украйна, Румъния и България идват на „Орел на Дунава” в Свищов

Оперираха гръцкия президент Прокопис Павлопулос

Двама души са пострадали при тежка катастрофа край Централни гробища в София

Председателят на КЕВР: Водата в София е една от най-качествените измежду столиците на ЕС

Депутатът от БСП Явор Божанков: МРРБ пое ангажимент за скоростна връзка между Горна Оряховица и АМ „Русе-Велико Търново”

Фоторепортерите на Варна с втора уникална изложба

Културното министерство отдаде почит на Мария Русалиева: Живя пълноценно, творчески и съзидателно

Кметът Златко Живков с тазгодишните стипендианти на община Монтана

Министерството на културата издаде некролог по повод кончината на известната българска актриса Мария Русалиева, която ни напусна днес на 87-годишна възраст.
В некролога се казва:

„Отиде си от този свят голямата българска актриса Мария Русалиева /1928 – 2015/.
Мария Русалиева до последния си дъх не загуби невероятната си енергия, любопитство и чувство за хумор, дълбокия си интерес към значимото в живота и загадките на човешката душа.

От дипломирането си през 1953 година във ВИТИЗ като ученичка на проф. Филип Филипов до 1990 година Мария Русалиева неизменно е част от артистичната трупа на Театър „Българска армия”. Малка част от забележителната й творческа биография са ролите й в „Железният светилник”, „Вишнева градина”, „Дачници”, „Сватбата на Фигаро” и много други спектакли. Освен с театралните си роли и безпределната си вярност към театъра, тя става любимка на няколко поколения зрители и с участието си във филми легенди като „Любимец 13”, „Рицар без броня”, „Семейство Калинкови”, с десетките си актьорски превъплъщения в радиото и телевизията.

Дъщеря на писателя Владимир Русалиев, тя носеше огромния чар на една наследена, но и упорито надграждана емоционална интелигентност, спонтанност, откритост и добронамерена социална чувствителност. Още магнетизъм към присъствието й прибавяше нескриваният й интерес към „обикновените чудеса”, които превръщат живота ни в тайнство.

Мария Русалиева беше цялостна личност и по нейни откровения – щастлив човек. Тя живя пълноценно, творчески, съзидателно, успя да сътвори своя завидна човешка и творческа съдба. Което ще я впише в най-светлите страници на българската духовност.
ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА Й! ”

МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.