Почина босът на престъпния клан, станал прототип за „Семейство Сопрано”

В САЩ почина мафиотският бос на семейството от щата Ню Джърси, станало прототип за главните герои на телевизионния сериал „Семейство Сопрано”, съобщава The Independent. Органите на реда не съобщават причината за кончината на Джон Риджи, затворил очи завинаги на 90-годишна възраст.

Според прокуратурата, Риджи е управлявал делата на своето „семейство” дори когато е бил в затвора.

Джон Риджи бе лидер на престъпната фамилия ДеКавалканте в течение на над 20 години, съобщават от полицията. Лежал е в затвора за убийство, рекет и други престъпления.

Според прокуратурата, от килията той е поръчвал убийства и е раздавал заповеди на своите подчинени. При това Риджи е бил и щедър филантроп, подкрепял е редица обществени групи в Ню Джърси и дори е участвал в Полицейската спортна лига.

Роберти Бочини, бивш полицай, си спомня: „Той не беше Тони Сопрано. Въобще не беше като Тоси Сопрано. Хората го обичаха. Никой не искаше да сътрудничи – това беше проблемът. Беше много уважаван”.

Създателят на „Семейство Сопрано” Дейвид Чейс твърди, че е черпил вдъхновение за своя сериал частично от престъпните фамилии, включително и ДеКавалкантес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят