На 21 април 2018 да почерпят

Химическите инспектори на ООН все още не са посетили Дума

Гергана Орлова след инцидента с ранената полицайка: Върнах се в миналото незабавно. Бях изненадана и разочарована През 2003 г. жената преживява същия ужас

И в България се открива Институт за изучаване на Холокоста

Италиански съд наложи тежки присъди на мафиоти и бивши държавни служители

Вдигат паметник на кан Тервел около НДК Грандиозни чествания за 1300г. от победата над арабите при Константинопол

Азербайджанска красавица фенка на 100 Кила Певицата беше на двудневно посещение в България, за да представи песента си „X My Heart“

САЩ определи Русия и Китай като „дестабилизиращи сили“

Турската Централна банка е изнесла златния си резерв от Федералния резерв на САЩ

Антитерористично учение се състоя на полигона „Ново село“

Три нарушения – пак на изпит за книжка МВР организира курсове и прави регистър на джигитите

Парите за пенсия носят доход до 6,1% Инфлацията изяжда спестяванията за старини

Вижте акцентите от броя на “Труд” в събота, 21 април 2018

Министър Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25% Във всеки проект за развитие на туризма участват местните хора, общините и бранша

Президентът Румен Радев: Цветанов трудно осмисля това, което чете  (ОБЗОР) Държавният глава обяви, че кампанията му отдавна е отчетена пред Сметната палата 

Гръм и трясък посреднощ на павирания “Васил Априлов” в Пловдив

На денонощен терор от непрестанния автомобилен трафик са подложени живеещите край павираната част на бул. „Васил Априлов”. Най-страшно обаче става през нощта, когато тишината се раздира периодично от тропота на преминаващите тирове. За това се оплакаха пред „Марица” група живеещи на централния булевард.

„Не можем да мигнем нощем. Особено нетърпимо е положението между 2 и 4 часа след полунощ. Тогава огромни тирове започват да преминават един по един с гръм и трясък, а сградите край булеварда се тресат от тежестта им”, обясниха изтормозените пловдивчани.

„Вечер постоянно се будя, като мине голям камион, чашите във витрината в хола започват да дрънчат. Внуците ми се будят с плач от грохота. Пускали сме жалби до общината, но никой не взима мерки”, разказа пред репортера ни Мария Иванова, която живее в блока срещу Второ районно. От постоянните вибрации вследствие на трафика сградата се е пропукала по средата. Цепнатината, широка два пръста, стига от земята до най-горния етаж.

Душко Иванов, известен като Краля на клошарите в Пловдив, дори е забелязал цикличност на движението на тировете, докато ги е наблюдавал от бивака си на пресечката на булеварда с ул. „Ген. Данаил Николаев”.

“Нощем камионите идват откъм Централна гара и пътуват към Голямоконарско шосе и магистралата. Същите тирове минават по обяд в обратна посока. Някои са натоварени със стока, други с горива. Кой ги знае къде вървят”, обясни Иванов.

Хората, живеещи в района, отдавна настояват трафикът на тежкотоварни коли поне през нощта да бъде преместен от центъра на града. Според тях тировете минават по „В. Априлов”, за да пресекат града в посока север-юг, тъй като ако карат по бул. „Копривщица” – запад, могат да заседнат под Железния мост на път за магистралата.

Има възможност обаче спокойно да бъдат пуснати по източното платно на „Копривщица”, откъдето по бул. „Марица-юг” да се качват на моста до УХТ. Според потърпевшите участъкът на бул. „В. Априлов” от ресторант „Стадиона” до пресечката с „Пещерско шосе” навремето бил построен върху запълнено с пясък тресавище, което водело и до днес до необичайно силни вибрации.

Хората се надяват, че с предстоящата реконструкция на булеварда този проблем също ще бъде премахнат.

В края на юли стана ясно, че сдружение на няколко фирми ще прави ремонта на бул. “Васил Априлов”, ако резултатите от търга не се обжалват.

Очаква се най-късно през 2016-а да започне реконструкцията на участъка от колелото на гарата до ул. “Войнишка слава” на стойност 7 млн. лева.

Проектът е подготвен за целия павиран път до кръстовището с бул. “Шести септември”, за който участък са необходими приблизително още толкова средства.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.