Задържаха под стража дилър, заловен в казино

190 варненчета станали жертви на престъпления за година

2,3 млн. лева за инвестиции в Котел

Легионерът от Орешник остава в ареста

Окончателно: 18 години затвор за Минчо Янков, който уби съперник и намушка изгората си

Кирил Домусчиев: Целта е ясна!

БНБ пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тема „140 години от Освобождението на България“

Осъдиха условно похотлив дядка, блудствал с непълнолетно момиче от Петрич

Станимир Стоилов: Случват се неща, които не ми харесват

Унгария иска от Брюксел половин милиард евро обезщетние за охраната на границите

8 години решетки за рецидивист, изнасилил жена на улицата

“Тоалетна” зад храст на столичния площад “Света Неделя”

ЧСИ отива на съд за кражба на над 320 000 лв. от длъжници

Разследват палеж на кучкарник на зоозащитници

“Воля” реже Реформаторите и Бареков от избирателните комисии

Чиновници карат 100% инвалид в количка да изкачи 10 стъпала

Чиновници от район “Централен” в Пловдив поискаха невъзможното – 100% инвалид да изкачи десетте стъпала на сградата и да им се яви лично на гишето. “Преди дни погребахме втория съпруг на майка и трябваше да извадим удостоверение за наследници от ГРАО”, разказва за абсурдната ситуация Магдалена Дамянова. Буквата на закона сочи, че вдовицата трябва да се яви лично в администрацията, пише “Марица”. Дъщеря й не можела да я замести, тъй като няма кръвна връзка с покойния.

“Майка ми обаче е лежащо болна, става с адски мъки само до тоалетния стол, който е на един метър от леглото. Няма как да я докарам в службата, а дори и да я транспортирам, не е възможно да изкачи стълбите на сградата срещу Природонаучния музей”, разсъждава Магдалена Дамянова. Чиновничката обаче била непреклонна – такъв е законът и това е положението. “Нямам чувството, че бързаше да ме отпрати, въпреки че хора на опашка нямаше”, предполага опечалената пловдивчанка. В суматохата не успяла да види баджа с името на служителката. Въпреки това се опитала да опонира, че законите са за всички и те са длъжни да осигурят достъп за инвалиди, но отсреща чула само незаинтересуваното: “А, има си кметове за тая работа. Идете се оплачете там”.

Все пак чиновничката предложила план Б – да се извади нотариално заверено пълномощно от името на майка и тогава щяла да издаде заветното удостоверение. “Отново попаднах в патовата ситуация да разкарвам майка ми из града”, коментира Магдалена. С часове обикаляла из нотариалните кантори, за да попита няма ли услуга ходене по домовете при такива извънредни ситуации. И тук ударила на камък. От седем нотариуси само един се съгласил да помогне. За изнесената услуга ще плати таксата плюс разходите за такси.

“Това е първият ми сблъсък с чиновническо безхаберие. Досега и с кмета, и със зам.-кмета на район “Централен” сме работили много добре. И двамата са се отзовавали на всеки наш сигнал”, държи да е обективна Магдалена Дамянова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.