Съдът отложи делото срещу педофила фелдшер във Враца

За пореден път беше отложено съдебното заседание по делото срещу 64-годишния врачанин Борислав Кунов. Причината е, че защитата на подсъдимия е поискала да бъдат събрани нови доказателства. До момента са повдигнати 14 обвинения срещу училищния фелдшер за блудство с малолетни момичета от врачанското училище по изкуствата "Отец Паисий".

Според обвинителния акт, Кунов се е възползвал от децата, злоупотребявайки със зависимото им положение. В училищния кабинет на фелдшера, освен момичета със здравословен проблем, са се влизали и такива, на които е нужна бележка да си извинят отсъствията.

Медикът и до момента не е признал вината си за предполагаемите деяния в периода от септември 2012 г. до май 2013 г. След едногодишен престой в следствения арест, той е с мярка "домашен арест".

Фелдшерът е уволнен дисциплинарно от училищното ръководство. Ако бъде признат за виновен Борислав Кунов ще прекара следващите от една до шест години в затвора, пише tribali.info. Всяко от опипваните момичета е предявило граждански иск, средно по 10 бона, за нанесените му морални щети. За да се обезпечат тези искове, магистратите са наложили запор върху цялото имущество на Кунов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини