Млад мъж полетя от комплекс “Цариградски”, загина

Търговище остава шеста по прозрачност сред 265 общини у нас

Арестуваха 31-годишна жена, теглила пари от сметки на възрастна русенка

Любен Кънчев, зам.-министър на туризма: 9 милиона чужденци са посетили България Приходите от туризъм възлизат на 8 милиарда лева

Томислав Дончев: Днес, в рамките на едно поколение, се случват повече иновации и промени, отколкото в цялата предишна история на човечеството

Британка заплати 930 паунда за един банан

Островът край Бургас откри сезона Валят заявки за пиратски партита и сватби

Министър Караниколов: Бизнес климатът в страната се подобрява

Две птици нанду са новите обитатели на зоопарка в Павликени

Започват ремонти на улици в Сливен и селата за 2 млн. лева

167 млн. лв. влязоха в бюджета на София за 3 месеца

Банско с тематична изложба „Банско в Европа”

Освободиха от длъжност Капитолиадския митрополит Исихий заради скандални клипове с трансексуален (ВИДЕО)

4 са вариантите за наказание на “Левски”

Българин осъден за изнасилване на жена на новогодишно парти в Шотландия, скоро след като родила Той твърди, че сексът е бил по нейна инициатива и по взаимно съгласие

Роднини на пътниците от малайзийския самолет: Това не е краят!

Изявлението на премиера на Малайзия, от което стана ясно, че намерените на остров Реюнион предмети са отломки от изчезналия на 8 март миналата година самолет „Боинг”, не сложи край на мъките на роднините на 239-те души на борда. Те настояват разследването да бъде доведено до край и да получат телата на загиналите си близки, съобщава „Франс 24”.

„Това не е краят”, заяви Жакита Гонзалес, чийто съпруг Патрик Гомес е бил стюард на злополучния полет MH370 на Малайзийските авиолинии. „Въпреки че са открили нещо, това не е краят. Трябва да намерят целия самолет и нашите близки. Все още си ги искаме обратно”, каза тя.

От авиокомпанията отбелязват, че откритието на френските експерти е „голям пробив” в разследването на изчезването на самолета. „Очакваме и се надяваме, че още обекти ще бъдат открити, което ще помогне за разкриване на мистерията”, се казва в изявление на Малайзийските авиолинии.

След като намерените на остров Реюнион предмети бяха изпратени за експертиза в Париж, беше обявено, че те са от изчезналия самолет „Боинг 777”.

„Днес, 515 дни след като самолетът изчезна, с натежало сърце трябва да ви съобщя, че международен екип от експерти потвърди с положителност, че отломките, намерени на остров Реюнион, действително са от MH370”, съобщи по-рано министър-председателят на Малайзия Наджиб Разак. „Искам да уверя всички, засегнати от трагедията, че правителството на Малайзия е изцяло ангажирано, с всички средства, да разкрие истината за това, което се е случило. Изчезването на MH370 ни беляза като нация. Скърбим заедно с вас, като нация”, добави той.

Неизвестните около изчезването на самолета продължават да се увеличават. Очевидно полетът от Куала Лумпур до Пекин се е отклонил над Индийския океан и е летял с часове, след като комуникациите и проследяващите системи са отказали. Австралия, която най-сериозно се занимаваше с претърсване на Индийския океан за отломки, обяви, че ще продължи работата си. Намерените отломки са на около 4000 км от мястото, където работеха австралийските екипи.

Националната научна агенция на Австралия, съвместно с бюрото за транспортна безопасност, публикуваха модел на въздушните течения в океана, ползвайки данните, получени по време на претърсването. От там обясняват, че колкото по-дълго самолет, разбил се в океана, остане във водата, на толкова по-голяма площ се разпръскват отломките. С времето вероятността да бъдат намерени намалява.

Освен това, според тях, частите от Боинга вероятно са се понесли първоначално на север, след това на запад от предполагаемото място на разбиването му. Анализът на теченията показва, че отломки от самолета може да бъдат открити много по- на запад от зоната на претърсване и остров Реюнион.

Междувременно Австралия и Китай призоваха за по-задълбочено разследване на „най-голямата мистерия в авиацията на нашето време”, по думите на външния министър на Австралия Джули Бишъп.

Според изследователи от Университета на Куала Лумпур, следващата стъпка трябва да бъде претърсване около остров Мадагаскар и африканския бряг, тъй като това са най-вероятните места, където могат да бъдат намерени още отломки. Проф. Мохд Хоридън Мохамед Суфиан посочва, че разследващите ще се изправят пред по-големи проблеми по време на претърсването. Твоа включва намирането на целия самолет и 239 трупа. „Ще бъде много трудно и голямо изпитание за изследователския екип, защото намирането на отломките е много продължителен процес, защото някои обекти са много малки”, обяснява той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.