Делио Роси претърпя операция

Верижна катастрофа със 7 коли и багер задръсти булевард във Варна (СНИМКА)

Фонтани и шевици край Съдебната плата в Шумен

Moщностите на АЕЦ „Белене“ ще „натоварят“ енергийната ни система

Валидираха пощенска марка “София – Европейска столица на спорта 2018” (СНИМКИ)

Габриела Козарева е новият шеф на агенцията за насърчаване на малките и средните предприяти

Сп. “Икономист”: Възможни са огромни последици в случай на размяна на територии на Балканите

Срив в информационна система затвори всички гранични пунктове

Софиянци предадоха 4500 стари гуми Акцията на Столичен инспекторат продължава в район "Сердика"

Осъдиха иракчанин, опитал да премине незаконно границата в камион с играчки

Полицията хвана “муле” на телефонни измамници в София

Верижна катастрофа с шест автомобила при тунела на „Люлин”

Откриха мъртъв шефа на южнокорейския регулатор на пазарите за криптовалути

Цвета Караянчева в Брюксел: ЕС ще спечели от присъединяването на максимален брой държави към еврото

Верижна катастрофа с участието на багер във Варна

Николай Николов: Почти 100% от горските пожари са заради човешка небрежност

Почти 100% от горските пожари са заради човешка небрежност, каза днес по Би Ти Ви началникът на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов. Последният случай е от Шабла, където увеселителни фенери, които се пускат в небето, са запалили огън в защитена зона. “”Безценни видове са загинали. За радост в голямата си част тази защитена местност е спасена от огъня”, допълни Николов.

Той съобщи, че към момента на седем места има активни пожари. “Всички пожари са овладени, те се намират под контрол. Ние сме предпазливи в нашите изказвания, предвид обстоятелството, че с повишаване на температурите рискът се увеличава от тяхното възобновяване”, каза Николай Николов.

14-ти ден продължава гасенето на пожара в Рила, очакванията са днес да бъде окончателно погасен. Два пожара има в района на Елхово.

По отношение на Елхово, той заяви, че е удивен от небрежността и последователността, с която вчера са се случвали пожарите. “Там не говоря за един или за два пожара. Там бяха четири пожара – в един, от които ние въобще нямахме време да участваме. Доброволната дружинка от село Елхово сами се справиха с него и го загасиха в рамките на 50—60 декара”, каза Николов.

По отношение на санкциите към причинителите на горски пожари той поясни, че санкциите са в две посоки. “Едните са административно-наказателните санкции – глоби. Те никак не са малки. Другите санкции са лишаване от субсидии на собственика, който е допуснал опалването на своята територия. Болшинството от пожарите, включително и в Елхово, се случиха след процеси по почистване на териториите”, уточни шефът на пожарната. Той призова хората да изчакат още 3-4 дни, докато минат големите горещини, и тогава ще имат достатъчно време да почистят териториите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.