Швейцарски професор събира боклука на наши отпускари край язовир Батак

Швейцарски професор и негова приятелка, които отдъхват край язовир “Батак”, събират боклуците, оставени от родни туристи и рибари в курорта Цигов чарк. Снимките им бяха публикувани в социалната мрежа фейсбук и събраха многобройни харесвания и споделяния, съобщи "Монитор".

Адриан Бастиен е професор по архитектура и преподава в един от водещите университети в Женева. Той е съветник по управленски въпроси на директори на големи швейцарски и международни компании и това лято заедно с приятелката си Ани от Холандия решили да почиват в България.

Така се озовали край живописния родопски курорт до язовир „Батак” и отседнали в едноименния екокъмпинг. Докато младата двойка отдъхва край студените води на язовира, двамата - Адриан и Ани, намират време и да обходят поляните в околностите и да почистят тревата от всевъзможни отпадъци, оставени от невъзпитани рибари и туристи. Така са събрали няколко чувала с боклук под смутените погледи на почиващи край язовира и чоплещи слънчоглед летовници.

За разлика от сънародниците ни чуждестранните гости наистина са загрижени за кормораните и патиците, които гнездят край язовир „Батак”, са коментарите в социалната мрежа за благородните усилия на Адриан и Ани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини