Предизвикателство - да сърфираш с мотор

Участникът в X-Games Роби Мадисън стана звездата на невероятна промоция, която изисква от него да кара мръсен мотор по вълните на океана край Таити. Това, което прави той, е практически сърфиране.

Като част от промоцията на производителя на спортни обувки DC Shoes новото видео на известният като Мадо експериментатор бързо придоби популярност в последните дни, като събра 10 милиона преглеждания.

В четириминутното видео, снимано от въздуха, експертът в мотокроса прави това това, което на пръв поглед изглежда невъзможно. Той като кросов мотор по водата.

Това изглежда обаче напълно възможно за човека, който обича да поема изключителни рискове. Той е поставял рекорд за най-дълъг скок с мотоциклет, но сегашното му изпълнение е съвсем ново изживяване.

"Чувствах се все едно съм бил на грешното място, в грешното време, а не че правя нещо правилно", заяви 34-годишният Мадисън пред "Сърфър магазин".

Как се справи с това предизвикателство? Гумите на мотора бяха променени така, че да работят като водно колело. Поставена е специален комплект ски на дъното на мотора, за да може да се поддържа някакъв баланс над водата и да може моторът да плава при движение. Ефектът, ако се гледа отдалеч, е все едно естествен мотор се движи по водната повъхърност.

Все пак изпълнението на австралиеца не мина съвсем гладко. В един момент една голяма вълна можеше да го затисне, той почти попадна под мощта й, но все пак успя да се измъкне.

"Чувството да видиш такава голяма вълна с толкова много мощ да те преследва е невероятно. Хубаво беше да знам, че мога да я надбягам", заяви той.

"Трябваше само търпеливо да изчакам да ме "ритне отзад". Моторът сам тръгна напред, въпреки че в един момент загубих въздух в дробовете", каза той.

Най-тъжният момент от цялата история, е че моторът не издържа морското изпитание. Но след като Мадисън изживя мечтата си веднъж, ще пробва отново.

"Загубихме мотора, той се счупи. Мечтата свърши. Той трябваше да се представя по-добре. Но няма да спра", заяви австралиецът пред медиите в родината си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят