Във Великотърновско: 350 деца и ученици се учат на ред в полицейска академия

Лятна полицейска академия възпитава напълно безплатно 350 деца и тийнейджъри от деветнадесет великотърновски села. Заниманията продължат до септември, обясниха от местното сдружение на кметовете и кметските наместници „Янтра 2000”. Основната цел на кампанията е да отклони децата и учениците от цигарите, алкохола, наркотиците и застоелия живот и да създаде у тях чувство за ред и дисциплина.

По време на обучението школниците узнават кои са основните престъпления и противоправни прояви. Полицейски шефове, редови ченгета, кметове и социални служители говорят пред децата и тийнейджърите за разпространението на наркотици, борбата с трафика на хора, кражбите, изнасилванията и грабежите.

Част от практическите занимания са насочени към безопасността на движенито – децата се учат да пресичат правилно, опознават пътните знаци, оказват първа помощ на пострадали при катастрофи. Забавленията включват много игри по ориентиране, гоненка, футбол на малки вратички, баскетбол.

Лятната полицейска академия се провежда във всяко едно селище, където има деца и ученици. Обучението е организирано от Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници, Областната дирекция на МВР в старата столица и дарителското сдружение „Св. Иван Рилски”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони