Банско събра 900 000 лева от туристически данък

Бургас се готви да посрещне стотици важни гости за домакинството на Европейския морски ден

Цял римски град откриха археолози по бъдещето трасе на АМ “Струма“ край Благоевград

КАТ провери 1100 автобуса и откри 200 нарушения

Почина младият мъж, който се простреля в главата в подземен паркинг в Бургас

Нови 13 тома доказателства срещу кметицата Иванчева за подкупа

Парламентът избра четирима нови членове на КЕВР

Метеоролозите от БАН: Без оперативна работа не може да има никаква научна работа

Калоян Паргов: Ще се борим за победа на следващите местни избори

Очила подпалиха и унищожиха „Голф”

Продължава издирването на 64-годишния мъж от село Габаре

Горанов: 13 български общини са с финансови затруднения 21 са отпаднали от "черния списък" на МФ

Длъжни сме да осветим какво се случва в Община Болярово – един „Боляровогейт“, заяви депутатът Александър Иванов

Столичният общински съвет избра Владимир Клисуров за временно изпълняващ длъжността кмет на “Младост”

Григор Димитров: Искам еднакви топки за всички турнири

Сменили 120 км тротоари в София, не било свързано с изборите

Над 120 км тротоарна мрежа е сменена в София за последните 3 години, като това са почти 600 000 кв. м, каза Любомир Христов, зам.-кмет на Столична община, при проверка на новите тротоари на ъгъла на 9-та френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“, предаде „Фокус”.

По думите на Христов, приоритетно се изпълняват тротоари по всички основни проекти и булеварди, които са част от капиталовата програма на Столична община. „В последните години задължително при рехабилитация включваме изграждането на нови тротоари и освен това с отделни възлагания от страна на районните администрации на Дирекция „Транспортна инфраструктура“ се изпълняват ремонти или изграждане на нови тротоари целенасочено“, посочи той.

„В последните месеци след срещи, които направихме и със Съюза на слепите в България и с други организации, които представляват хора с увредено зрение, започваме поетапно при изпълнението на реконструкции, особено по натоварени пешеходни зони и тротоари да поставяме и водещи тактилни ивици, което в голяма степен да облекчава и да дава възможност на хората с увредено зрение да се предвижват по-спокойно и безопасно по улиците на София“, обясни още той.

“Ремонтите в София не се извършват заради изборите”, допълни Христов. Според него ако се е действало предизборно, е щяло да се работи само тази година.

В момента подмяна на тротоарните настилки върви в района на 9-а френска езикова гимназия “Алфонс дьо Ламартин” и всички преки на ул. “Фритьоф Нансен” и бул.”Патриарх Евтимий”. По същия начин се изпълняват ремонтите и в районите “Лозенец”, “Надежда” и “Красна поляна” – целенасочено, в цели карета”, уточни Любомир Христов.

По думите му по същия начин се работи във всички райони в София. Написаната преди две години програма обхваща първоначално най-натоварените в пешеходно отношение зони и в последствие там, където е по-слаба натовареността, включително и в кварталите.

Според него паркирането по тротоарите е сериозен проблем, “свързан най-вече с отношението на водачите към проблема”. “Със сигурност в София има над 600 000 автомобила и нито “Пътна полиция”, нито общината е в състояние да постави 600 000 пазачи или в 3 400-км улична мрежа на града да бъдат поставени колчета навсякъде”, обясни Христов, цитиран от “Фокус”.

Според Христов в централната част и зоните за платено паркиране проблемът бил решен. “На много места се надявам, че е въпрос на разбиране, но е факт, че все по-малко шофьори се качват по тротоарите”, каза още той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.