Официално от полицията: В Лом няма изкормени деца

От областната дирекция на МВР в Монтана опровергаха слуховете за отвлечени и изкормени деца в Лом. Сигнала се появи във Фейсбук, а подобни публикации предизвикаха паника и в Русе и Разград. Регионалният говорител на МВР в Монтана Ирен Токина призова гражданите да не се подвеждат от тези сигнали, съобщи Трибали.

" На 4 август във Фейсбук се появиха публикации за автобус , който обикаля села на територията на град Лом, откъдето биват отвличани деца с цел продажба на техните органи. Подобен сигнал в районното управление на Лом не е получаван, а такива публикации е имало и на територията на Разград. Това са поредните слухове, които от една територия се пренасят на друга, с цел всяване на смут и паника в населението. От областна дирекция на МВР - Монтана умоляваме гражданите да не се поддават на подобни публикации", коментира Токина.

Държавна агенция "Национална сигурност" и дирекцията за борба с организираната престъпност също извършиха проверка на сигналите. Авторите им за сега са неизвестни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини