Ревю на Garmin Vivoactive

Днес искам да ви запозная с най-новия продукт от семейството на Vivo на Garmin – Vivoactive. Vivoactive заслужава специално внимание. Ако трябва да опиша с едно изречение феноменалния смартчасовник за активен начин на живот Vivoactive, то би било следното „Докато някои часовници работят с определени смарттелефони, Vivoactive работи с Вашия”.

Vivoactive е необикновен продукт, не само защото е смартчасовник, а защото е направен за хора с активен начин на живот. С интегрирания си GPS чип и предварително интегрирани спортни приложения и с възможността за лесно изтегляне на нови безплатни приложения, Vivoactive става едно мултифункционално устройство.

Garmin представят продукта си със следните предимства: Смартчасовник, съвместим с всеки телефон; работещ GPS, без да е необходимо свързването му с телефон; по-дълъг живот на батерията; вградени спортни приложения; ултра тънък корпус. Но аз бих искал да ви разкажа за всяка една функция на Vivoactive от личен опит.

Естествено като всеки смартчасовник, Vivoactive ви уведомява за това кой ви търси, пропуснати обаждания, входящи имейли, гласова поща, SMS-и, Facebook, напомня ви за срещи и много други. Реално на ръката си получавате всичко от телефона си и вече няма голямо значение дали телефона ви е в джоба или в чантата. И още нещо, Vivoactive ви предоставя цялата информация напълно дискретно с лека вибрация, без да издава паразитни шумове и да нарушава дейността на работната среда или да прекъсва важна среща.

Vivoactive има и допълнителни, но много полезни джаджи: с Vivoactive лесно управлявате песните на вашия музикален плейър. Има функция „Намери моя телефон”, като с тази функция вече не можете да „скриете телефона” от себе си; лесно можете да получите прогноза за времето; И не на последно място, функцията „Намери моята кола”. Запомня мястото, където сте паркирали (открити паркинги) и лесно ви навигира, за да откриете колата. И още една уникална възможност, Vivoactive ви показва часа по няколко различни варианта така, че изгледа на вашия часовник да е уникален. Отделно, Garmin предоставя възможност напълно безплатно да се добавят приложения за атмосферно налягане, влажност на въздуха и много други. Vivoactive има и функция LIVE TRACK, с която можете да споделите вашето местоположение с приятели или семейството си, чрез Garmin connect.

Дойде време да отделя особено внимание на функциите на Vivoactive, които го определят като смартчасовник за АКТИВНИ хора. На първо място Vivoactive има вграден, напълно интегриран GPS, с който всъщност можете да отидете навсякъде, където вашият телефон не може. На второ място Vivoactive има всички функции на Vivofit и Vivosmart – брой стъпки, поставя дневна цел, показва калории, изминато разстояние и има лента за неактивност, която нежно ви подканя да се движите. През нощта Vivoactive проследява качеството на съня ви и поставя целта за следващия ден спрямо качеството на съня ви. Реално получавате пълен мониторинг на дейността си 24 часа/7 дни в седмицата. Във Vivoactive са вградени предварително спортни приложения, които покриват едни от най-често практикуваните спортове: бягане, колоездене, плуване, голф, спортно ходене, тенис, баскетбол, ски и др. В приложението за бегачи се следят данни като скорост, разстояние, обиколки, темпо и не на последно място имате виртуален партньор; При колоезденето се отчитат данни като скорост, определена по GPS, каданс, дистанция, калории и др; голф приложението поддържа актуални карти с над 38 000 карти на игрища в целия свят. Показателите измерват разстоянието до предната, средната и задната част на грийна, както и разстоянието на изстрела с натискането на един бутон. Вграденият акселерометър следи стъпките ви по време на цялата игра; приложението за плуване е наистина уникално. Акселерометър-базираната технология автоматично измерва обща дължина, обиколки, изгорени калории, средната сесия и интервал, както и брой на загребванията и средни стойности, а функцията „интервално броене” Ви позволява безпроблемно да сложите Vivoactive на пауза и след това да възобновите тренировката си.

Vivoactive е направен за ежедневно използване. Той е напълно водоустойчив, с воден рейтинг 5 ATM, което означава, че може да плувате и да се къпете с него без излишни тревоги. Той е супер тънък – 8 мм и се предлага в два основни цвята - черен и бял, но има възможност за закупуване на различни цветове каишки – лилаво, синьо, бордо, сиво, цвят малина и др.

Мога да говоря още много за този фантастичен Vivoactive, но като потребител мога да кажа, че това устройство има функциите на 10 други устройства, а всъщност е едни елегантен и съвършен уред. Определено Vivoactive e от онези устройства, на които човек се отдава, а в замяна уредът му се посвещава.

Искам да завърша представянето на Vivoactive с изречението, с което започнах „Докато някои часовници работят с определени смарттелефони, Vivoactive работи с Вашия”!

Повече ще откриете тук - www.garmin.bg

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии