Министър Кралев отличи националите по волейбол - кадети за сребърните медали от Тбилиси

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети на волейболистите от националния отбор на България за кадети, които спечелиха сребърни медали на Европейския младежки олимпийски фестивал в Тбилиси (Грузия), съобщиха от пресцентъра на спортното министерство.

„Благодаря ви, че представихте достойно България. Поздравявам ви за извоюваните сребърни медали. Очакванията на цялата държава към нашия волейбол винаги са големи, затова всеки път трябва да защитавате позициите си. Пожелавам ви да сте здрави, да нямате контузии, да печелите още много победи и да стигнете до мъжкия национален отбор. Министерството на младежта и спорта винаги ще ви помага и ще бъде до вас”, заяви Красен Кралев.

Спортният министър връчи почетни плакети също на старши-треньора Драган Иванов и неговия помощник Добромир Лазаров.

От името на ръководството на Българската федерация по волейбол генералният секретар на Станислав Николов благодари на министър Кралев за всичко, което прави за българския волейбол и в частност за националния отбор – кадети.

„Скъпи момчета, имаме пълна подкрепа от Министерството на младежта и спорта в лицето на министър Красен Кралев и към този момент сме получили всичко, от което имаме нужда за вашата подготовка”, обърна се към националите Николов.

От името на волейболистите, капитанът на отбора Радослав Парапунов също благодари на министъра за осигурената подготовка в Тетевен и София.

„Щастливи сме, че сме ви зарадвали с медалите, ще се постараем да се представим добре и на предстоящото световно първенство”, заяви капитанът на отбора.

Националният ни отбор за юноши до 19 години се подготвя за участието си в Световното първенство в Аржентина, за където заминава следващата седмица, а днес има контрола с отбора на Иран, който е действащ световен шампион.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт