Умряло животно се разлага във водоема за питейна вода на Боровец

Умряло животно трови питейната водата във водоема на курорта Боровец, трупът му плува няколко дни, ще плъзне епидемия, сигнализираха възмутени туристи във в. „Вяра”. Те изпратиха и снимки, на които се вижда как безжизненото тяло се носи из водоема по пътя за хижа „Мусала”. Водохранилището снабдява курортния комплекс Боровец с питейната вода.
“Група туристи се срещнахме миналата седмица при водоема по пътеката за хижа „Мусала”, който се намира над двореца „Царска Бистрица“.

По пътя за хижата това е водохващането за к.к. Боровец във високата зона. От там се вижда умрялото животно, което плава в питейната вода за Боровец. Останахме потресени от гледката. Нека началникът на ВиК-Самоков, Венцислав Тодоров да вземе спешни мерки веднага. Редно е да бъде дезинфекцирана водата, в противен случай се опасяваме, че ще плъзне епидемия”, споделиха пред в. "Вяра" планираните, които настояват незабавно да се направи проба на водата и да се промие резервоарът.

Същевременно ресторантите и хотелите в Боровец останали 5 часа без вода, оплакаха се от курорта. Служители на ВиК-Самоков пояснили на ресторантьорите и хотелиерите, че има авария в курорта и това е причината за спирането на водата, но по възможност за най-кратко време аварията щяла да бъде отстранена.

По неофициална информация екипи на общината са отишли на място и за извадили разлагащия се труп на животното от водоема. ВиК-Самоков си запазва правото на коментар какви мерки ще бъдат предприети от тук насетне, за да бъдат спокойни хората, че пият чиста вода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони