Майк Помпейо обсъди в Турция случая „Хашоги“ и Сирия

Цецка Цачева: Служители са командировани да конвоират Северин Красимиров

Каракачанов: Ако сега се наложи, ще прибера в МО обвинените от Турция български граничари, за да бъдат защитени

Никос Коцияс подаде оставка от поста министър на външните работи на Гърция

С национален научен форум в Стопанска академия честваха 80 г. преподаване по застраховане и социално дело Отбелязана бе и 70-годишнината от създаването на специалността

Скандинавците: Феноменални сме!

18 души са загинали при експлозията в техникум в Керч

Внезапен завой на кола предизвикал катастрофа на микробус и ТИР

Бутат емблематична къща във Варна Не е в списъка на паметниците на културата, казаха от общината

Дълър на дрога с лакочистител отива на съд

Премиерът Борисов на обсъждане в Европейския съвет за продължаване на преговорите за Брекзит

Бисер Петков лично съобщи на протестиращите майки, че законопроектът за хората с увреждания е одобрен от МС

Кой преподава „Уроци по изкушения”?

Взривът в Керч е атентат със самоделна бомба (СНИМКИ и ВИДЕО)

Оправдателни присъди за събарянето на склада „Ориент Табако“ в Пловдив

Министър Ивелина Василева откри подновената ВиК мрежа на Панагюрище

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева откри обекти от водния цикъл на Панагюрище, изградени със средства по ОП „Околна среда 2007-2013“. Общата стойност на инвестицията е 56,6 млн. лв., съобщиха от пресцентъра на държавното ведомство

С този проект проблемите, свързани с остарялата ВиК инфраструктура на града остават в историята, а изливането на отпадъчните води директно в река Панагюрска Луда Яна спира, каза министърът. С безспорно важната инвестиция е изградена нова пречиствателна станция за отпадъчни води, която ще обслужва 18 000 души, положена е близо 60 км линейна инфраструктура – 33,1 км канализация и 24,6 км водопровод, подновена е ВиК мрежата в града. Това ще повиши стандартът на живот в Панагюрище, ще допринесе за развитието на икономическите дейности на територията на общината и за привличането на нови инвестиции. Ще бъде подпомогнато опазването на околната среда, подчерта Василева.

По старата водопреносна мрежа, направена с етернитови тръби загубите на питейна вода достигали почти 60%, системни проблеми създавало и състоянието на канализационната инфраструктура, строена в периода 1960 -1975 г. Липсата на пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) е водела до замърсяване на околната среда.

С изграждането и модернизацията на подземната инфраструктура се създава възможност за реализирането на други проекти за подобряване на градската среда по интегриран начин.

Към момента на територията на община Панагюрище с помощта на ОП „Околна среда“ се изгражда и съвременна регионална система за управление на отпадъците, с което напълно ще гарантира спазването на всички европейски екологични изисквания.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.