Съдят братя, убили човек, подозирали го в кражба на коне

Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение на две лица – Ангел Димитров, на 34 години, от село Караджалово, община Първомай, и Димитър Димитров на 35 години, от село Караджалово, община Първомай, за умишлено убийство в съучастие, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

На 5 август е получено съобщение на тел. 112 за лице в безпомощно състояние – с подутини по лицето и кървящи рани по тялото, в село Караджалово, община Първомай. Потърпевшият е Алекси Ангелов, на 56 г., от село Караджалово, община Първомай. При разговор с две лица – братята Ангел Димитров и Димитър Димитров, се установява, че между тях и Алекси Ангелов e възникнал скандал на полето с последващ побой.

Разследването сочи, че двамата настоявали Ангелов да си признае за извършена кражба на конете на единия от братята, заради което е предизвикан скандала.

Пострадалият е откаран в болница, където е починал от черепно-мозъчна травма същия ден. С постановление на наблюдаващия прокурор - Ангел Димитров и Димитър Димитров са задържани за 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура-Пловдив да внесе искане в Окръжен съд-Пловдив за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив се извършват активни процесуално-следствени действия – оглед, разпити на свидетели, назначени са експертизи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини