Руската рубла се срина, едно евро се разменя за над 70 рубли

Днес рублата прескочи психологическата граница от 70 евро, нещо, което не се бе случвало от март тази година, съобщи finanz.ru. поскъпването на еврото е с 81 копейки, на долара- със 77 копейки. Най-високата достигната стойност на еврото до 14 часа днес бе 70.02 рубли.

Щатската валута също поскъпна и вече струва 64.27 рубли. Според главния икономист на INGbank за Русия Дмитрий Полевой външните проблеми на Русия се отразяват и на състоянието на валутата й.

Сред тези външни проблеми на първо място е продължаващото поевтиняване на петрола-днес той слезе с 0.55% в Ню Йорк и вече се търгува по 44.89 долара за барел. Не са оптимистични и прогнозите за петролния пазар, очакванията са за ново понижение на цените.

В петък се очакват данни от Министерството на труда за безработицата в САЩ и ако те са добри за американската икономика , а това може да изстреля долара на нови ценови равнища.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.