ДНК остави в ареста Герман Костин (обзор)

ДНК, открита върху кърпата, с която в куфар бил увит трупа на 5-годишния Никита Плотников, остави зад решетките руснака Герман Костин. Въпреки че защитата му обясни, че биологичната следа може да е останала от времето, в което Никита и майка му са живеели при Костин, Софийският апелативен съд посочи в определението си: „Едно щеше да е хавлията да е открита в банята на Костин, но тя е открита в куфара при трупа на детето“.

Куфарът с тялото на Никита бе открит в язовира край село Пасарел на 20 март. 16 дни по-рано в района на Приморско пък бяха открити останките от трупа на майката на детето - Ана Леонтиева. Костин не е подведен под отговорност за убийството й.

Вчера защитата на Костин се оплака от тенденциозно водене на разследването. И се оплака, че по делото е бил разпитан тъста на Костин, който не дал обективни показания. В разпита си тъста Бойко Кънев обяснил, че Костин и дъщеря му били във влошени отношения. И че дъщеря му искала развод, защото руснакът „хойкал по чужди жени“. Споделил и, че останал с впечатление, че зет му и Ана Леонтиева били любовници.

„Досега мълчах. Но сега, когато чух как са разпитали тъста ми Бойко, реших да кажа някои неща. Преди няколко години подадох молба за развод, защото хванах жена си в измяна с любовник от Турция, който изцеждаше парите ми“, каза Костин. После допълни, че той никога не бил споделял това с тъста си и той останал с погрешни впечатления за влошените им отношения. След това уточни:Никого не съм убивал, не съм виновен“.

Съдия Алексей Трифонов обаче посочи, че телефонът на костин е засече край Пасарел и Приморско в периода, в който се предполага, че Анна и Никита са убити. Колата му била прихваната в този маршрут от камера на Пътната агенция. Що се отнася до оплакването защитата, че под ноктите на детето няма биологични следи, съдът посочи, че в кръвта му са отмерени 0,13 промила алкохол, което може да обясни липсата на съпротива.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право