Най-малко 24 жертви при нови въздушни удари в Източна Гута

НФСБ призова Светия синод да канонизира Васил Левски за светец

Заловиха ало измамник, обрал 43 445 лв. от пенсионери

Вучич кани Путин да посети Сърбия

Съмнения в ГЕРБ, дали ветото на Радев не е свързано с Елена Йончева

Бизнесът в Търговище посочи какви специалисти са му нужни

Университети и бизнес обсъждат сътрудничеството си в София

Златни и сребърни накити за над 30 000 лв. откриха в бельото на румънка на “Лесово”

Васил Велев, АИКБ: Преминаваме към жълта степен на готовност за протести заради цената на тока

Договаряме със Сърбия изграждането на железопътната инфраструктура по Коридор 10

С 50 лева се увеличава стипендията за докторантите

Мариана Коцева оглави Евростат

Отчуждават се части от имоти за модернизация на участък от пътя Калотина – Софийски околовръстен път

Националният център за рехабилитация на слепи е признат за национална представителна организация на хора с увреждания

Родител преби седмокласник, съдът го глоби със 100 лева 36–годишният Саид Селимов мъстил за дъщеря си с юмруци

ДНК остави в ареста Герман Костин (обзор)

ДНК, открита върху кърпата, с която в куфар бил увит трупа на 5-годишния Никита Плотников, остави зад решетките руснака Герман Костин. Въпреки че защитата му обясни, че биологичната следа може да е останала от времето, в което Никита и майка му са живеели при Костин, Софийският апелативен съд посочи в определението си: „Едно щеше да е хавлията да е открита в банята на Костин, но тя е открита в куфара при трупа на детето“.

Куфарът с тялото на Никита бе открит в язовира край село Пасарел на 20 март. 16 дни по-рано в района на Приморско пък бяха открити останките от трупа на майката на детето – Ана Леонтиева. Костин не е подведен под отговорност за убийството й.

Вчера защитата на Костин се оплака от тенденциозно водене на разследването. И се оплака, че по делото е бил разпитан тъста на Костин, който не дал обективни показания. В разпита си тъста Бойко Кънев обяснил, че Костин и дъщеря му били във влошени отношения. И че дъщеря му искала развод, защото руснакът „хойкал по чужди жени“. Споделил и, че останал с впечатление, че зет му и Ана Леонтиева били любовници.

„Досега мълчах. Но сега, когато чух как са разпитали тъста ми Бойко, реших да кажа някои неща. Преди няколко години подадох молба за развод, защото хванах жена си в измяна с любовник от Турция, който изцеждаше парите ми“, каза Костин. После допълни, че той никога не бил споделял това с тъста си и той останал с погрешни впечатления за влошените им отношения. След това уточни:Никого не съм убивал, не съм виновен“.

Съдия Алексей Трифонов обаче посочи, че телефонът на костин е засече край Пасарел и Приморско в периода, в който се предполага, че Анна и Никита са убити. Колата му била прихваната в този маршрут от камера на Пътната агенция. Що се отнася до оплакването защитата, че под ноктите на детето няма биологични следи, съдът посочи, че в кръвта му са отмерени 0,13 промила алкохол, което може да обясни липсата на съпротива.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете