Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Световният бронзов медалист Антъни Иванов избра плувния басейн в Благоевград за подготовка за шампионата в Гърция

Еди Рама: Изказването ми за общ президент на Албания и Косово беше извадено от контекста

Прокуратурата предаде на съд Кирил Принца

Отнеха 2 кг злато на циганка баячка Държавата води дела за имущество за над 3 млн. лв. на Маринови от Долни Дъбник

Застрахователи осъдени да платят 128 000 лв. обезщетение на ранено дете

Строят две иновативни къщи за новия кризисен център за лица в Търново Инвестицията е за 2,1 млн.лева

Дронове могат да заместят пчелите

Силите за специални операции на България и Македония със съвместно учение през май

Пиян вокалист на „Кикимора” провали грандиозния концерт във Велико Търново със Старозагорската опера Публиката напуска залата по средата на „Children in Time“

Христина Даскалова е новият зам.-председател на Апелативен съд – Велико Търново

Промените в Закона за горите отложени от правната комисия в НС Депутатите извадиха точката от дневния ред с аргумента, че корекциите трябва да се гласуват първо в Комисията по земеделието и храните

Нови сблъсъци в общинския съвет във Варна, полиция влезе в залата

Градусът на напрежение отново се покачи в зала “Пленарна”, след като дневният ред стигна до точката за “Спартак”. Първа дума по темата взе общинската съветничка от БСП Светлана Такева, която поиска подробности колко в крайна сметка са клубовете, които носят името “Спартак”, кой от тях преди известно време получи 200 000 лева финансова помощ от общината и къде са отишли тези пари и кой от “спартаците” в момента ползва базата на “Локомотив”, пише “varnautre.bg”.

Въпросите й предизвикаха бурни аплодисменти от феновете, които припознават за автентичен ФК “Спартак Варна”. Веднага след това думата взе Пламен Начков (БСП), според когото отборът ФК “Спартак Варна”, учреден от Сдружение “Бъдеще за Спартак” е нелигитимен, тъй като не е регистриран в БФС.

“Трябва ли един отбор, който БФС не е припознал, да го припознаваме ние и да му дадем да стопанисва базата на “Локомотив”, посочи той, с което предизвика бурното недоволство на спартаклиите в залата. Те обясниха, че за тях “Спартак 1918”, чийто шеф стана Иван Петров наскоро, е куха структура, която няма нито отбор, нито агитка.

Последваха още много изказвания, сред които и на въпросния Иван Петров. За финал думата взе общинският съветник Янко Станев. След дълга реч той обяви, че ще подкрепи предложението, което по-рано даде Светлана Такева, а именно: СК “Локомотив”, който в момента се използва от “Инжстрой” като собственици на “Спартак 1918” и за което общината не взема нито един лев, да премине към общинско предприятие “Спорт” и базата да се ползва от всички клубове според график, който е регламентиран с наредба. Това отново предизвика недоволство сред феновете тъй като стана ясно, че без да имат сключен договор за база, ФК “Спартак Варна” няма как да бъде регистриран в БФС. Скандалът избухна, преди да се разплете омагьосаният кръг, когато един от феновете отново приближи Янко Станев и го нападна словесно с думите, че той е отговорен за разсипването на отбора в последните 10 години.

Иван Петров пък директно провокира феновете, след като им каза “платени мишки”, което взриви агитката и се наложи полиция да разтървава множеството. За да се успокоят страстите, председателят на общинския съвет даде 10-минутна почивка.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете