Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Вежди Рашидов за кончината на Васил Попов: Българската култура претърпя поредната тежка загуба в горещото лято

Министърът на културата Вежди Рашидов изпрати съболезнователен адрес до близките на големия български актьор Васил Попов, който си отиде на 81-годишна възраст.

В адреса се казва:

„Българската култура претърпя поредната много тежка загуба в горещото лято на 2015 година. Скърбя заедно с Вас – още един изключителен наш актьор ще играе вече в небесната театрална трупа, но съм убеден, че той ще възкръсва отново и отново в паметта на хилядите си почитатели.

Дълги години Васил Попов беше неотделима част от трупата на великите български комедианти, свързали името си със славните времена на Сатиричния театър. Васил Попов беше сред най-ярките звезди на тази плеяда редом с Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Григор Вачков, Божидар Лечев и много други артисти, избрани по гласа на сърцето за народни любимци.

Само на сцената Васил Попов е изиграл над 150 роли. Това щеше да бъде просто скучна статистика, ако голяма част от тях не бяха като „за учебник”. Защото Васил Попов имаше шанса да играе в пиесите на големи класически и съвременни драматурзи, а самите му превъплъщения бяха запомнящи се с външния си образ и удържаното в добрия вкус чувство за ирония и хумор.

Васил Попов не скъпеше нито усилията си, нито таланта си. Работеше много и всеотдайно – да си спомним само за миг участията му в редица телевизионни програми и мюзикъли, в хумористичните песенни конкурси и в сатиричните рубрики на националното радио. И, разбира се, образът на Чичо Пандишпан, чрез който излъчваше цялата си доброта и артистична изобретателност от телевизионния екран към най-ценните зрители – децата.

Една от най-значимите роли на Васил Попов беше Художникът в легендарния филм „Момчето си отива”, който отдавна е в “Златния фонд” на българското кино.
Сега Васил Попов си отиде завинаги и колкото да се утешаваме, че смъртта е неизбежна, че творческото му дело е безсмъртно, ни боли и ни е много тъжно.

Защото ни напусна един огромен талант, който обогатяваше света ни с жизнелюбие, смях и надежда.

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ!”

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете