Ето кои институции ще проверяват сделката за ЧЕЗ

32 цивилни са загинали при бомбардировките на Източна Гута днес

Гинка Върбакова, която купи активите на ЧЕЗ: Нашите намерения са за отговорно отношение към милионите клиенти

Трите момичета, държани затворени в „Люлин”, никога не са ходили на училище

МВР предупреди: Не преминавайте през Дунав мост-2 утре

Наказания в пловдивската Спешна помощ заради отказана помощ на 2-годишно дете

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри семинар на тема “Изкуството в променяща се Европа – време и граници“

Меркел обеща на Гърция помощ при военна агресия от Турция

Апелативният съд потвърди оправдателната присъда на Алексей Петров за пране на пари

България е партньор по 8 стратегически проекта

Франкофони във Варна за Западните Балкани Ципрас шашнал Меркел и Юнкер с прическа като българския премиер

Индустриална зона „Загоре” в Стара Загора ще бъде първата в България от модерен тип

Чарли Шийн продава имението си в Лос Анджелис

България и Сърбия подписаха три меморандума за транспорта и социалната политика

Спецсъд за банда подкупни даяджии и пътищари

Спецпрокуратурата внесе обвинителен акт срещу организирана престъпна група от петима подкупни служители на ДАИ в Стара Загора. Заедно с тях пред спецсъда ще бъдат изправени още четирима рушветчии – двама от Агенция „Пътна инфраструктура“ и двама шефове на фирми.

Според обвинението бандата е прибирала огромни подкупи покрай строежа на лот 2 на магистрала “Тракия” в участъка между Стара и Нова Загора. Като бос на даяджиите ще отговаря прекият началник в Стара Загора Ангел Димитров. По негови заповеди четирима от подчинените му прибирали по 100 лв. подкуп месечно, за да не проверяват камионите, превозващи земна маса, чакъл, асфалт и др. Инспекторите трябвало да следят возилата да не бъдат претоварвани и да наказват превозвачите с глоби от 1000 до 5000 лв. Срещу дребни суми, но редовно, те си затваряли очите, а фирмаджиите освен глобите си спестявали и огромни разходи от курсове, защото нареждали камионите да бъдат товарени, докато могат да се движат.

Обвинения за приемане на подкупи имат също Георги Апостолов, главен специалист от „Мобилна група” в пътната агенция, и Николай Василев, главен специалист от АПИ. Заедно с даяджиите и пътищарите прибирали пачки от Стоян Михов – координатор на строителната механизация на лот 2, и Динко Динев, управител на една от фирмите подизпълнители на обекта. Двамата ще отговарят за даване на рушвети.

В понеделник спецпрокуратурата внесе обвинителен акт и срещу банда даяджии от Велико Търново, събирали “такса спокойствие” от превозвачи, за да не ги проверяват.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.