Постоянен арест за десет извършители на тежки умишлени престъпления в Търновско

Обирджия заплашва в магазин: “Парите, или ще ви заколя” Заподозреният е заловен, плячката му е само 270 лв.

Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Показват инкриминираните през соца издания на Райко Алексиев

Задържани са трима за грабежи в Пазарджик и Пловдив

Немската окупация на Франция пристига в българския ефир

Генномодифицираната царевица е полезна

Тежка катастрофа с пострадали на пътя Велико Търново – Русе Затруднено е движението при село Самоводене

Започна сезонът на санирането (СНИМКИ)

Комшия облече нощницата на съседа и легна в леглото му

Освободиха майката на близнаците, баба им поискала да ги гледа

Деветнайсет деца пострадаха при катастрофа с училищен автобус в Германия

Бойко Борисов: Предоставихме на Саудитска Арабия предложения за инвестиционни проекти (СНИМКИ) Премиерът се срещна с министъра на външните работи на Кралството Адел Бин Ахмед Ал-Джубейр

Заработи първият паркинг автомат във Велико Търново Стоманените устройства черпят енергия от светлината и са на пет езика

Осъдиха църковен настоятел, присвоил близо 1000 лв. Парите били от рента на църковни земи

Кметове и село Лъжница помагат на семейство, чийто дом стана на пепел

Семейство остана без дом след като пожар изпепели къщата им в село Лъжница до Гоце Делчев. Изгоряла е и селскостопанска постройка, заедно със животните, съобщава bTV.

Собственикът е бил в дома си, когато огънят е пламнал. Стихията е унищожила буквално всичко – документи, пари, паспорти, лични карти, дрехи, учебници, реколтата от тютюн. Изгоряла е цялата покъщнина на семейство Шакирови – всички мебели, печки, стените. 

Детето на семейството е само с един чифт дрехи – тези, които има върху себе си, дадени му от близки. Момичето е в 4-ти клас, останало е и без учебници и тетрадки.

По време на пожара към 03.30 часа в къщата е бил собственикът. Разказа, че се е събудил от пушека, който е влязъл през прозореца, видял е пламъците и е чул бумтене. Опитал да гаси пламъците с два маркуча, но безуспешно.

Около 300 кг тютюн на тавана пламва, заедно с ламперията и два кубика талпи. Човекът решил да излезе, защото, докато гасил огъня, го ударила една вълна и го изхвърлила на земята.

Живи са изгорели и животните – зайците и яретата.

Кметът на селото Заафер Койнаров организира благотворителна инициатива, за да се помогне на семейството. „Трагедията за това семейство е огромна. Те трябва тотално да започнат отначало”, каза кметът. 

Той допълни, че два дни жители от селото и пет човека от временната заетост помагат за разчистването, машините са пристигнали, за да могат да извозят материалите.

С хора от другите села е подета кампания за събиране на трайни продукти и парични средства. Кметът на община Гоце Делчев също ще съдейства както с изготвяне на нов план за строителство, така и с доброволци за изграждане на ново жилище на семейството.

В момента семейството спи във фургон, който им е донесен от техни роднини, които до скоро са си гледали там животните.

В случай, че желаете да помогнете на семейството, можете да се свържете с кмета на село Лъжница Заафер Койнаров – 0878 37 17 47.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете