Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Русия ще унищожава нелегално внесените храни, обект на санкции

В Русия официално започна да действа законът за унищожение на нелегално внесените в страната продукти, обект на санкции, съобщава РБК. Прессекретарят на Федералната служба по ветеринарен и фитосанитарен контрол (Россельхознадзор) Юлия Мелано разказа, че в Белгород са били унищожени 10 тона сирене.

“Започна унищожаването на санкционирани продукти в Белгород. Според уточнените данни унищожената партида е била 10 тона, а не 7 тона, както беше съобщено по-рано”, каза тя пред агенция ТАСС. По думите на Мелано сиренето е дошло от Украйна, но произходът му не е известен.

Помощник-ръководителят на ведомството Алексей Алксеенко по-рано обеща, че санкционираните продукти ще бъдат унищожавани ежедневно. “Това ще става в Калининград, Санкт Петербург, Смоленкс, Псков, на юг – в Ростовска област, от другата страна – в Оренбургска област, Саратов, Алтай. Навсякъде, където има контрабанда”, каза той и обяви, че в първия ден откакто законът е в сила, са били унищожени “няколкостотин тона” продукти.

Пресслужбата на губернатора на Калининградска област съобщи, че подразделението на жилищно-комуналното стопанство е сключило договор с митниците и Россельхознадзор за прием на санкционираните продукти на полигоните за твърди битови отпадъци, където те ще бъдат унищожавани.

Днес земеделското ведомство задържа на руско-беларуската граница три камиона с праскови и нектарини с общо тегло 73 тона, съобщава “Интерфакс”. Товарите имали турски фитосанитарни сертификати, но станало ясно, че турските власти не са издавали такива документи. Взето е решение за унищожаването на плодовете.

В Оренбург пък беше взето решение за унищожаване на 20 тона латвийско сирене. “Сиренето ще бъде унищожено по механичен начин на специален полигон, който има всички необходими разрешителни и специализирана техника”, обяви Мелано.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете