Утре ще е слънчево, максималните температури до 36°

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и още малко ще се повиши. През нощта ще преобладава ясно, а утре слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Южна България, но ще е почти без валежи. През нощта вятърът ще е от север-североизток – слаб, в южните и източни райони – умерен. Утре временно ще се ориентира от изток и ще се усили. Максималните температури ще са между 31° и 36°. Това съобщи Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН, цитиран от Фокус.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над южните райони – без валежи. Ще е ветровито, с умерен и силен изток-североизточен вятър. Максимални температури 29-31°, температурата на морската вода е 25-28°. Вълнението на морето е около 3 бала. Над планините ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има над Рило-Родопския масив, но само на изолирани места е възможно краткотрайно да превали. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен изток-североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 26°, на 2000 метра около 18°.

През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Възможни са само изолирани краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб, в източните райони - умерен, от изток-североизток. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще са между 29° и 34°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини