Остава горещо, максималните температури ще са между 31° и 36°

Времето ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Южна България, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен, в южните и източни райони и силен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 31° и 36°, в София около 31°. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи Фокус.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността над южните райони. Ще е ветровито, с умерен и силен вятър от изток-североизток. Максимални температури 29-31°, температурата на морската вода е 25-28°. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има над Рило-Родопския масив, но само на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра - около 18°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини