Заловиха избягали затворници край Бургас

Младок не изтърпял още два месеца зад решетките, ревнувал че гаджето му ходи с друг

Бургаски полицаи заловиха двама избягали затворници. Пандизчиите успели да се измъкнат от общежитие от отворен тип „Житарово”, разположено на 9-ти километър край Бургас. Двамата направили дупка в телената ограда на двора и побягнали към свободата през овощните градини край общежитието. Това са 23 годишният Стефан Б. от котелското село Градец, излежаващ присъда от две години за кражби и грабеж, която трябвало да приключи само след 2 месеца и 35 годишният Ангел К. от Карнобат с присъда от три години и осем месеца за кражби, която изтичала след две години, съобщиха от полицията. И двамата били безработни в цивилния живот.

На младока му оставало още малко, но не могъл да изтърпи. Приятелката му, която работела в Слънчев бряг искала да го изостави и разкъсван от ревност, Стефан решил да отиде при нея.

Десет часа след бягството, затворниците са били заловени на улица „Пеньо Пенев” в бургаския квартал „Рудник”. Преди това се крили в близката до квартала гора и се придвижвали по безлюдни пътища. Местни хора обаче ги забелязали и се обадили в полицията, защото им направило впечатление, че се крият в храстите. Полицаите от своя страната също се досетили, че избягалите ще тръгнат към Рудник, защото там живеела сестрата на карнобатлията. "Направихме им засада и ги заловихме на път за къщата на сестрата", каза пред Труд шефът на Пето РУП в Бургас Георги Христов.

По- късно, пред полицаите, бегълците признали, че целта им била да стигнат първо в Рудник, а после в курорта Слънчев бряг, където работела изгората на младока. При задържането направили опит да избягат от полицейските служители., което наложило използването на физическа сила и помощни средства / белезници/.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право