Доналд Тръмп: Трябва да построим стена срещу имигрантите

Доналд Тръмп обяви за своя лична заслуга това, че въпросът за незаконната имиграция в САЩ е станал един от централните в сегашната президентска предизборна кампания, предаде ТАСС.

Милиардерът направи това изявление на първия телевизионен диспут между десетте кандидати с най-висок рейтинг за номинацията на Републиканската партия за кандидат-президент на САЩ.

"Ако не бях аз, днес нямаше да говорите за незаконната имиграция", каза той и добави, че "през границата в страната проникват престъпност и наркотици". "Вече съм казвал, че трябва да построим стена на границата и то без отлагане. Бих оставил една голяма красива врата в тази стена, за да могат хората да влизат в САЩ законно", добави той.

Предишни крайни изказвания на Тръмп за незаконните имигранти от Мексико предизвикаха възмущението на значителна част от испаноезичните американци, отбелязва ТАСС.

Бившият губернатор на Флорида Джеб Буш заяви, че мнозинството имигранти се опитват да влязат незаконно в САЩ, тъй като "нямат законна възможност и трябва да осигуряват материално семействата си". "Ние трябва да контролираме границите си и сами да решаваме кого да допускаме в страната", подчерта той. Според него за решаването на проблема с незаконната имиграция е необходима всеобхватна стратегия, включваща по-строг граничен контрол. "Не трябва да се обявява амнистия за незаконните имигранти. Трябва да им се осигури юридически статут, който им разрешава да пребивават в страната за определен срок", заяви Буш.

Десетимата кандидати на номинацията на Републиканската партия за кандидат-президент на САЩ с най-добър рейтинг, които участват в диспута на Фокс нюз, са Доналд Тръмп, бившият губернатор на Флорида Джеб Буш, син и брат на предишни президенти на САЩ, губернаторът на Уисконсин Скот Уокър, бившият губернатор на Арканзас Майк Хакъби, пенсионираният неврохирург Бен Карсън, сенаторите Тед Круз (Тексас), Марко Рубио (Флорида) и Ранд Пол (Кентъки) и губернаторите Крис Кристи (Ню Джърси) и Джон Кейсик (Охайо).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят