Служителки на фирма за бързи кредити осъдиха шефката си за обида

Две жени от Велико Търново успяха да осъдят началника си за обида на обществено място. Преди две години регионалният мениджър на фирма за бързи кредити Аделина Алексиева ги уволнила, но придружила освобождаването им с грозни обиди пред свидетели в офиса, съобщи БНТ.

Атанаска Лазова и Стефка Дочева разказват, че били освободени от работа изненадващо. Когато решили да попитат началничката си за причините, тя вдигнала грозен скандал.

„Влязохме при нея, а тя ни каза, че сме уволнени, но няма да ни каже защо. Изгони ни навън и каза: „Напуснете фирмата“. Ние заявихме, че няма да си тръгнем, докато тя не ни връчи заповеди за уволнение и не ни каже причината“, споделя Атанаска.

В този спор Алексиева обиждала двете жени пред служители и клиенти на фирмата.

„Аз съм с 52% трудова нетрудоспособност. Оперирана е тазобедрената ми става. Имам скъсяване на левия крайник и накуцване при вървеж. Затова тя започна с „куца коза“. Нарече ме мошеничка“, добавя Лазова.

В скандала се намесили охранители и полиция, които установили, че Атанаска и Стефка не са провокирали с нищо такова поведение. Така двете решили да търсят правата си в съда.

„Реших, че трябва да я съдим, за да си потърсим правата и да докажем пред хората, че сме коректни работници“, заяви Атанаска.

„Спечелихме в Районния съд делото, но г-жа Алексиева обжалва пред Окръжен съд. И на втора инстанция обаче бе потвърдено нашето искане и тя бе осъдена“, добави Стефка.

Съдът задължава работодателката да изплати парично обезщетение на двете жени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини