Момиче си счупи рамото на водна пързалка в курорта Баня

16-годишно момиче пострада на водна пързалка на Централния минерален плаж в карловския курорт Баня. Плажът трябва да бъде поддържан от специализирани болници за рехабилитация. Момичето има счупване в областта на рамото. Родителите й подадоха жалба в полицията и поискаха да се засилят мерките за безопасност при експлоатация на съоръжението.

Приятелки на пострадалото момиче, които са били на мястото на инцидента, разказаха, че докато тя се е спускала по водната пързалка, други чакащи реда си деца, са издърпали маркуч, който осигурявал водната струя. Затова девойката се завъртяла и ударила в ъгъла на пързалката. Веднага след инцидента помощ на пострадалата оказало момче, което било близо до басейна.

„То я изважда от водата. Децата, които са с нея, ми се обадиха“, заяви майката на момичето Стоянка Кьосева пред БНТ. Директорката на минералния плаж каза, че няма информация за случилото се, тъй като никой от персонала и спасителите не е разбрал какво е станало.

Нито един от тях не е забелязал плачещо дете или групичка от деца, каза Божанка Иванова, която е директор на Специализирани болници за рехабилитация.

Според децата, причината за инцидента е малката струя на водата. Родителите на пострадалото момиче настояват да се засилят мерките за безопасност, за да се предотвратят други подобни случаи. „Не искам други майки да се озоват в моето положение, а децата им в състоянието на моето дете“, добавя Стоянка Кьосева. От управата на плажа заявиха, че водната пързалка няма да работи до приключването на разследването на полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини