Служител на дирекция „Борба с градушките” осъди шефа си за побой

Мъж от Врачанско осъди своите началници, за това, че бил нападнат и пребит по време на работа, съобщава tribali.info. Делото се гледа преди дни в районния съд във Враца, където пострадалият Ц.И. е предявил иск за близо 22 000 лева против регионалната дирекция „Борба с градушките” във Враца.

Мъжът поиска от магистратите да присъдят работодателят му да го обезщети с точно 21 973.40 лева, от които 16 000 лева обезщетение за претърпени неимуществени вреди от причинена средна телесна повреда, 3 000 лева за получена разкъсно-контузна рана на дясна подбедрица, 2 455 лева за направени разходи във връзка с лечението и рехабилитацията и 517.80 лева пропусната полза, в размер на разликата между трудовото възнаграждение и получено осигуряване за периода от 05.08.2012 г. до 01.07.2013 г.

Ц.И. заявил пред магистратите, че на 5 август преди три години бил нападнат от Стилиян Миланов на работното си място. Тогава пострадалият работил в регионалната дирекция „Борба с градушките” на ракетната площадка в село Търнава. Той изпълнявал длъжността „изпълнител-организатор ракетна площадка”.

На мястото се появил Миланов, който започнал да го удря с метална тръба. Мъжът получил разкъсно-контузна рана на дясна подбедрица, поради което му била направена операция и поставена планка на счупеното място. След превенцията са установени кожно-възпалителни промени и усложнения, което е наложило извършване на втора операция, близо година по-късно. След нея мъжът излязъл в болничен за близо 12 месеца, за да може да се възстанови. През този период пострадалият не е получавал трудово възнаграждение, а само обезщетение по обществено осигуряване в по-нисък размер от работната му заплата.

Въпреки причинените травми и представените експертизи, магистратите приеха, че дирекцията трябва да заплати на пострадалия 440.60 лева обезщетение за имуществени вреди и сумата от 426.64 лева за пропусната полза, в размер на разликата между трудовото възнаграждение и полученото осигуряване, както и 10 000 лева обезщетение за причинените с трудовата злополука неимуществени вреди, за всички увреждания.

Решението подлежи на обжалване пред Врачански окръжен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони